пет юли 18, 2025 11:36 amn_a написа: Докаченият Майстор от по-горе, в тъпата ми тема за замазките, каза, че замазка може и на нула, ако е на твърда основа. Това, с мои думи, универсално казаноАко обичаш без епитети, по добър от теб съм там

чет юли 17, 2025 8:41 pmAlfa_D написа: стена от единични тухли ...Тухли четворки редени на тясната страна, тухли четворки редени на широката страна, плътни тухли единички редени на "кръст" или само на един ред, тухли единчики с дупки (олекотени) на "кръст" или на един ред...
пет юли 18, 2025 11:11 pmchapara написа: И тежеста му работи на срез, не на изтегляне. Луда работаТОЧНО !!!
пет юли 18, 2025 3:34 pmn_a написа:пет юли 18, 2025 2:33 pmAlfa_D написа:Ще сложа някакви майки, летвички от 2-3 мм при сифона до 25 мм до стената, но с какъв материал да запълня това? Лепило, замазка...пет юли 18, 2025 9:53 amgogo7777 написа:
2. Лепиш плочките без замазка.
![]()
Ако не си със златни ръце, задължително задаваш равнина/наклони преди лепенето
Не всяко лепило носи на 25мм дебелина
...
Нещата са още по-зле, защото в едната баня трябва да лепя върху мозайка
пет юли 18, 2025 10:48 pmhidrazin написа: А какво стана с окачването на бойлера?Тухлите са редени кръстосано, но са над 60 годишни. Гледам един модел хоризонтален бойлер, като носещите планки могат се закрепват в четири точки, а не само да виси на две куки, така че четири анкера сигурно ще издържат 70-80 кг.
Така и не разбрах какво означава:чет юли 17, 2025 8:41 pmAlfa_D написа: стена от единични тухли ...![]()
съб юли 19, 2025 6:59 amAlfa_D написа:https://photos.app.goo.gl/WJbGmqjd3hzhdMwD8
Тухлите са редени кръстосано, но са над 60 годишни. Гледам един модел хоризонтален бойлер, като носещите планки могат се закрепват в четири точки, а не само да виси на две куки, така че четири анкера сигурно ще издържат 70-80 кг.
съб юли 19, 2025 6:49 amAlfa_D написа:Пясък, цимент и малко вода би свършило работа
Ще сложа някакви майки, летвички от 2-3 мм при сифона до 25 мм до стената, но с какъв материал да запълня това? Лепило, замазка...
Нещата са още по-зле, защото в едната баня трябва да лепя върху мозайка![]()
пет юли 18, 2025 9:22 pmchapara написа:Двойно докачения... Не обичам. Друго?пет юли 18, 2025 11:36 amn_a написа: Докаченият Майстор от по-горе, в тъпата ми тема за замазките, каза, че замазка може и на нула, ако е на твърда основа. Това, с мои думи, универсално казаноАко обичаш без епитети, по добър от теб съм там![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: