• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Trailblazer - помощник
Нека някой да обясни, как се задава наклона на пода в банята. Каква смес се използва за замазката при тази операция? Колко трябва да е самият наклон? Използват ли се "майки" и ако да, какви и как се закрепват? Приемам всякакви съвети :roll: Благодаря предварително!
petrov_ - специалист
като правя замазка ползвам цимент и пясък в съотношение 4/1 наклона го правя на 1 метър 1 сантиметър а за маиките правя ги от самия материал
W123 - специалист
petrov_ написа:
...цимент и пясък в съотношение 4/1 ...
:anmachen:
Малиии...стига бе.Тва сериозно ли.

Към Trailblazer.
Погледни темите на SHL за фаянса.
Trailblazer - помощник
Към Trailblazer.
W123 изчетох ги с интерес, но SHL е написал много ясно още в началото на 2-та част: "...Приемаме, че пода е измазан и притежава съответните наклони..." т.е. не пише точно това за което питам :?
rorik - специалист
Не беше ли 4-5 см на метър , а не 1 см за да се оттича водата?
Сега се сетих , че банята ми я прави наистина майстор.
По-точно пода.Стените са собственно производство.
Преди 16 години .Дойде рече добър ден , направи го, дума друга не обели. . Платих му и рече довиждане.
Нито пода , нито стените са мръднали.Името даже не си каза.
Но отгоре преди 2 години започна да ме наводнява съседката и няма да се учудя ако започнат да ми падат плочките.Само с цимент и пясък.
Сега грундове , лепила, тарикатлъци - здраво ли е това?
Цимента ли не е цимент, що ли?
крум - специалист
Абе не знам защо всички отричат цемента. Аз в бурното си детство (бил съм 8 клас) с вуйчо ми се хванах едно лято да сложа плочките в банята в къщи. Разбира се, баща ми ми купи компютър срещу тази услуга (да не си помислите нещо за експлоатация на непълнолетни).

Плочките бяха Н-то качество - спомням си, че с майка ми ги купвахме от някакъв магазин и нямаше нито един запечатан кашон. Бели. Колко пот се изля, докато ги пренесем до вкъщи... Но това е друга история.
Та банята беше по БДС - едно петно плочки 40х60 зад душа и едно зад мивката. Останалото една "прекрасна' блажна боя с цвят рядко @#$@#$.
1 седмица къртене на мазилката по стените, после раздробяване на изкъртената вар, мъкнене на вар и цемент и бъркане на варо-цементов разтвор и измазване на банята. Спомням си, че имаше кривини от 8-10 см, та яко подлагах.
Вуйчото се включи след 2-3 седмици, като основата беше поизсъхнала. Колко цигарен дим от Арда изгълтах тогава....
Все едно де. Той беше чирака, аз - майстора. Той не беше хващал мистрия до тогава. Та налепихме ги тия плочки само с цемент. Май 1 седмица лепихме и то само по стените. Никакви лепила, никакви грундове. Цемент върху здравата и силна цементово-варова основа.

Вече бях студент, когато решиха да направят основен ремонт на апартамента. Идват майсторчетата и викат на майка ми: ние ще свалим плочките, а вие после може да си ги използвате. Да, ама не. Една седмица юнаците не могат да разбият плочките. С техника. Всичко на малки парченца.
После питали кой ги бил слагал тия плочки толкова здраво.

Та мисълта ми е, че да - остаряла е технологията, бавна е, трудоемка е. Ама пък да не е здрава - ще ме извинявате.
W123 - специалист
Trailblazer написа:
Към Trailblazer.
W123 изчетох ги с интерес, но SHL е написал много ясно още в началото на 2-та част: "...Приемаме, че пода е измазан и притежава съответните наклони..." т.е. не пише точно това за което питам :?
Грешката е моя.Не за фаянса а за замазките.
vidrata - специален-специалист
колега (крум) това ми прилича на детска мечта а не истинска история
1.кривини 8-10 см
2.кой оставя 14 годишен да прави баня сам
3.плочките не се лепяха "само с цимент"
4.никой не е отрякъл цимента той е в основата на всички лепила за фаянс,теракота и т.н.
5. тези майсторчета дето къртиха да не са били и те на 14 "с машини и т.н."
давай по сериозно и ние сме къртили и лепили
нищо лично просто като прочетох ми стана малко смешно
крум - специалист
vidrata написа:
1.кривини 8-10 см
Ти си мечтай по детски му, някои "маИстори" не ползват отвес. След тях преди мазилката се налага да "подпъхваш", че да не става дебела:
http://gallery.napravisam.com/albums/us ... G_0419.jpg
vidrata написа:
2.кой оставя 14 годишен да прави баня сам
Не виждам проблем, предишните 2 лета с баща ми (сами) измазахме 2 етажа от къщата. Не виждам какъв е проблема - ние не гоним норма, а качество.
vidrata написа:
3.плочките не се лепяха "само с цимент"
Говори ми... сигурно имаш предвид Ц200...
vidrata написа:
4.никой не е отрякъл цимента той е в основата на всички лепила за фаянс,теракота и т.н.
Съвременните лепила са полимерни. На цементова основа, да. Качествата им нямат нищо общо с цемента. Някъде да си срещал някой в момента да лепи с цемент? Нали ще остане гладен?!
vidrata написа:
5. тези майсторчета дето къртиха да не са били и те на 14 "с машини и т.н."
На годините на баща ми са... сигурно вече са пред пенсия. Ти нали не вярваш, че НЕК ще вземе на работа 14 годишни "с машини и т.н." ?
vidrata - специален-специалист
здр.
по отг. на т. 1-като гледам на снимката мога и да се съглася но все пак....!пък и има гипскартон
по отг. на т. 2-с баща ти да но ти пишеш "сам ,вуйчо се вкл. след 2 седмици"
по отг. на т. 3-имах предвид пясък :roll:
по отг. на т. 4-тук си потвърдил моето мнение на 90% а да знаеш че някъде все още се лепи с цимент и пясък както още има хора които държат на поцинкованитръби :shock:
по отг. на т. 5-това че старчоците ги е мързяло обеснява защо са се озорили (днес 2 души за 5 часа изринахме една баня до панел вкл. изхвърляне на отпадъците от 2 ет. по стълбите до контейнера)
не се сърди,стори ми се малко пресилено затова писах :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Наклона на пода в банята?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: