• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
$64EN - специалист
lakosste написа:
В никакъв случай не повтаряйте сряза че ножа отива на кино.
и той душа носи треа да се забавлява ;)

Time2Burn написа:
Какъвто и да е материал се минава само по един път с резеца. Повторно минаване говори за машинка от ниско качество или силно затъпена ролка. И пак не се получава, колкото и да е захабена
за пореден път ме разочароваш :sad:

и зада не кажете че си говоря празни приказки , изрових книжката с инструкциите , която ми дадоха към машината :down2:

Изображение

Изображение

очаквам с интерес и вашите доказателства на вашите тези
Теди - специалист
Какво се делкате, всичко зависи от материала най-вече?! Машинката и човека са от второстепено значение там играе роля рутината. Ако си сменим машините никой няма да реже отначало като хората :lol: на калпав материал още повече.
$64EN - специалист
Time2Burn написа:
Пак казвам че твоята машинка и аматьорската и инструкция не бива да взима страна в случая. Моята машина реже всичко еднократно, повторното минаване в никакъв случай не означава че ролката пробива по - дълбоко от първия рез.

Н_А: Ролката винаги е една и съща, при ръчните машини (професионални) не си избираш сам с каква ролка да режеш...

И.... Моята машина не върви с инструкции, тя е предназначена за хора, които знаят как да боравят с нея.
и мойта реже от първият път повечето грес-ове , просто има и такива при който като направиш каквото са казали иналиянците от сигма и става по-добре , аз съм сигурен че ти разбираш повече от тях , но тва го обяснявай на някой друг , просто си признай че нямаш доказателства на тезата ти
Теди написа:
Какво се делкате, всичко зависи от материала най-вече?! Машинката и човека са от второстепено значение там играе роля рутината. Ако си сменим машините никой няма да реже отначало като хората на калпав материал още повече.
много си прав , просто не мога да стоя безразличен към нещата който пише колегата , особенно като знам че не са тъка . от много време гледам какво работи пише и не сме на едно мнени и просто казвам и аз какво мисля (до сега се въздържах ) . само дето аз се обосновавам с факти :)

аз мисля че и човека е също толкова важен , колкото и материала .
пример :
като е зле човека и с най-добрия материал да работи и с най-добрата машина пак няма да стане добре просто щото не може, но ако човека е добър и с гаден материал и с гадна машиана да работи пак ще го направи по-добре от първият .
вече ако и трите определящи фактора са добри , тогава става добър резултата ( но пак е относително , защото се явяват и други фактори като време, цена и качество )
$64EN - специалист
признавам не съм работил с монолит , само със сигма и сири , фен съм на сигмата и съм свръх доволен за да я сменям
hooliganm - помощник
Time2Burn,аз с монтолита си избирам между 2 ножа(ролки)-от 16 и 18лв.Естествено взимам от 18-само веднъж смених нож за 3-4 години работа и днес взех и нови петички.
Пък това за инструкциите-по закон трябва да има инструкции каквато ще и стока да е,ако ще и да е за хай профитата.Защото всяко нещо си има своята особеност.
Колегата бачка със сири,ама...монтолита по ме кефи.
Моя монтолит е 52 см .на колегата сирито е май към 80см и искам да си взема 90см машина-определено ще е монтолит.
Теди - специалист
Аз съм с 2 едната е най-голямата Siri и Far tools с куфарче от Бриколажа на времето я взех. Тази голямата, ако си в баня от нея не можеш да се завъртиш това и е кусура. Far tools-а нищо, че е "куча марка" си е перфе пък и я бях взел скъпичка за 320 камъка.
$64EN - специалист
hooliganm написа:
....Пък това за инструкциите-по закон трябва да има инструкции каквато ще и стока да е,ако ще и да е за хай профитата.Защото всяко нещо си има своята особеност.
....
точно това имах впредвид и аз :)
благодаря колега
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за рязане на гранитогрес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: