• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
masteradmin - майстор
Само анкери не слагай за бога. Монтирах един бойлер на анкери в тухла и за тест се набрах на него. Познайте - паднахме и 2-мата. Добре че не го бях напълнил с вода. Анкерите са супер, но само в БЕТОН.
ivtabov - специалист
masteradmin написа:
Само анкери не слагай за бога.
Дюбелът Е ВИД АНКЕР. Прочети внимателно поста ми. Ако се интересуваш, мога да ти пратя литература по въпроса. Все пак, занаят ми е. /Виж ми профила/
любител - специалист
ivtabov написа:
Boncho_Chavdarov написа:
Мисля си дали ще е удачно през отвора, който съм пробил за дюбелите да напълня цялата тухла с каменит за заздравяване...
В магазин "Баш майстор" видях мисля беше кръстен химически дюбел.
Това наистина с някаква реакция запълва кухината и става мноого здраво.
Колега разрових се из нета за тия химически дюбели и евентуално и аз така ще пробвам да монтирам една 80ка бойлер. Абе чудя се още дали да не го направя с шпилки щото от другата страна на тухлената стена ми е достъпно.
chapara - майстор
Бих си пуснал сериозна конструкция от тавана,стига да не е гредоред :?
rulom - модератор
Имам монтирани над 100 (сто) бойлера, САМО с дюбели....е как па барем един не падна, та да почна да слагам шпилки или дупка през плочата и отгоре релса и за релсата бойлера :?
Вече има дюбели за всякакви стени, след малка справка в НЕТ-а или консултация с продавача ще получите нужните дюбели.
Избора на монтаж, за някои клиенти е личен, друг е въпроса колко грозно ще стои......ма ако се сложи закачалка или саксия, почти няма да личи :wink:

П.П. Сега се сетих и още един важен проблем:Не трябва водопроводчик да пуска бойлера в експлоатация към ел. мрежата.Нужен е електротехник с нужните познания и опит, не кварталния майстор, който работи за по бира :wink:
Успех !
Да и на мен не ми се занимава с разни такива интервенции затова ще си потърся дюбели за стена от тухли 4-ки и така ще го избацам :) Само дето ще ми е първи монтаж на мен :) Иначе относно свързването смятам сам да се оправя все пак имам квалификация Ел. Техник от техникума .. мани че и инженер станах после ама то тва не е за хвалене :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Монтаж на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: