• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 51
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
chapara - майстор
Аз тръбата не бих профилирал, обаче стъпалцето бих го направил по-голямо с големината на колоната и с височина , така че да се използва, па дори и за стелаж на книги. Вярвам ме разбра, всяка една грозотия , ако се пипне и усмисли , може да стане един красив елемент.
Последна промяна от chapara на пет ное 30, 2012 8:28 am, променено общо 1 път.
ribnikolaevi - майстор
Да превърнем дефекта в ефект!
Ако наистина остнане стъпалото, може да помислиш как да го увеличиш като размер (както каза Чапара), като горната му част е всъщност някакво малко шкфаче (може да държиш там 2-3 рула резервна тоалетна хартия, някой препарат и каквото има нужда. Шкафчето ще си го направиш по размера на стъпката, която ще се получи под него. Материала е разпенено ПВЦ, има теми във форума, които ще ти дадат нужното инфо как точно и с какви материали да го направиш. Важното е да достигнеш до идея, която ти харесва на теб. Може и някакво ефектно осветление да вкараш в празното пространство (сега все още можеш да прокарваш тоци), което ще се получи там. Може даже и водозащитен говорител.
Темата ти става много хубава, вероятно поради подробните ти и конкретни въпроси, както и съответните отговори на професионалистите, които пишат в нея. Има доста теми, писани от профита. Но когато аматъор се сблъска с конкретни проблеми и терзания, поставя въпроси, чиито отговори са полезни и важни за много, но се подминават от темите "Как да ... ".
Поздравявам те за старанието и ти пожелавам да имаш перфектната баня!
chapara - майстор
Сетих се за едно мое изпълнение от преди около 5 години, Тръбата на комшията за долно оттичане на тоалетната се скри с едно куфарче и една луничка , така че клиента който обича да си чете в тоалетната-баня, да си пуска светлина , като нощна лампа :lol:

Изображение

Изображение
ribnikolaevi - майстор
Нещо такова и аз имам предвид. И ако го обмислиш на този етап, няма да стои като допълние, а може да си стане декоративен елемент (на горната снимка явно идеята е хрумнала по-късно и има две нива - едното за тръбата, друго за долното оттичане, а ти можеш да избегнеш това)
Чапар, репликата ми не е критика към теб, наясно съм, че тия идеи идват на клиент във времето на работа и вероятно си бил поставин пред свършен факт, иначе не би допуснал това.
ivanvasilev1970 - специалист
Благодаря ви на всички за идеите!!!
Ще помисля и ще видим какво ще изскочи.

За съжаление, плочките, които харесах са свършили :(. И сега ще трябва да чакам вносителя да ги набави-а това ще стане някъде през края на януари-началото на фверуари... Освен ако не харесаме нещо друго.
Всичко това много ме бави-нали трябва да знам размера на плочките за да изградя куфара...
От друга страна си казвам, че ширината на плочките или ще е 20 или 25 см, т.е ако куфара на т.чиния е 1 м ще бъдат 5 или 4 плочки... Но не така стои въпроса с ширината на куфара на мръсния канал-60 см...Кофти работа. Мисля поне да подготвя полипропиленовите тръби+стените.
В тоалетната ги шпакловам с лепилото, с което щях да лепя плочките.
Тук също ще го направя (едната стена има една вдлъбнатина/хлътнал корем от около 1 см и мисля да я оправя), но се питам дали преди това да мина с дълбокопроникващия грунд ЦТ17 или след като загладя стените с лепилото?
Или и при дветет операции?
За да хване по добре лепилото мисля да остържа с шпакла всички стени за да отроня песъчинките, които се ронят от горния слой на мазилката?
Приемам съвети,предложения...
chapara - майстор
Идеално, темата ще замръкне , а това съответства с обхода ми из Средиземноморието :-D :cool:
jekasus - майстор
Докато дойде кораба от Китай :lol:
Огледай се, може да намериш по-хубави плочки.
ivanvasilev1970 - специалист
И все пак-ЦТ17 -кога?
chapara - майстор
ivanvasilev1970 написа:
И все пак-ЦТ17 -кога?
И двете, "Дедо Попе" :roll: :wink:
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18