Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
HD - специалист
solo5 написа:
сега като се загледах малко повече ми се струва, че теча ти е точно на мястото под тоалетната чиния на кочшията ти над теб
може и да е съвпадение, но огледай добре и това място като се качиш да оглеждаш
Ми да, горе-долу там се пада.
Rumen Iankov - специалист
Като ти гледам снимките май тоалетната чиния е с долно оттичане и ако при комшията е същата и ако не е заустена добре в тръбата може да се получи подлизване на вода извън тръбата.Също така ако тръбата ф110 изглежда по същият начин като пре теб ако сипеш вода покрай нея пак ще протече вода.
HD - специалист
Rumen Iankov написа:
Като ти гледам снимките май тоалетната чиния е с долно оттичане и ако при комшията е същата и ако не е заустена добре в тръбата може да се получи подлизване на вода извън тръбата.Също така ако тръбата ф110 изглежда по същият начин като пре теб ако сипеш вода покрай нея пак ще протече вода.
Не, не е с долно - със задно е, но на снимките не се вижда наистина. При комшията май също беше със задно отичане, но ще трябва пак да видя ...
Знаете ли какво забелязах - съседа над мене вече 2-ри или 3-ти ден го няма в апартамента (никой няма де, не само него :-) ) и капането значително намаля - преди за цял ден легена се пълнеше до ниво 2-3 пръста с вода, сега може би няма и 1 пръст ...., как мислите, дали това е случайно, а? :wink:
Значи все пак май съм бил прав, когато още първата вечер отидох в тях и директно ги "застрелях" с "абе вие що ме наводнявате?" :-D Винаги най-много съм се съмнявал в тях, но не можех да бъда сигурен пък ...

Днес не можах да се срещна с водопроводчик, защото се оказа, че си е заминал на село за седмица ...
solo5 - майстор
ако е така както казваш
поне не е постоянен теча, а е свързан с ползването на вода от комшията ти
това значително ще те улесни при търсене на теча :roll:
Time2Burn - специалист
Гледай сега. Вярно е че кенефа му се изтръсва във 110ката. Но обърни внимание че останалата канализация - подов сифон и мивка (може би щом е правил ремонт) се оттичат в отделно разклонение, което се връзва със 110тката малко под твоя таван, тоест у вас. Възможно е нещо там да не е както трябва или някакви майстори да са се учили. Защото грешки често е правят от майстори самозванци. Защото хиляди пъти съм казвал че там дето тече вода - силикон не се слага. Когато сложат някъде на възлово място - силикона протича след около година или две.
Друга ОГРОМНА грешка дето съм забелязал на майстори самозванци е че слагат ПВЦ лепило на сглобка Тръба - Фитинг (връзка посредством гумено уплътнение) Там се слага веро, но в никакъв случай лепило. Често лепилото разяжда уплътнението и става меча услуга...
HD - специалист
Уф, поразкъртих малко тавана - свалих шпакловката, където можах, и поразкъртих там, дето капе, около цепнатината ... Наистина към момента капе много по-малко, дано ги няма още няколко дни горе, че хептен да спре ... Обаче все още не е много ясно откъде е, и около тръбата за мръсната вода в ъгъла също е мокро, но доста по-малко и поне не капе ....
HD - специалист
Тъй, сутринта забелязах, че вече изобщо не капе, само е много мокро ... Ще дебна комшията май май :lol:
HD - специалист
Одеве се прибирам от село, и тавана ми в банята вече е съвсееем леко влажен (даже не мокър) ...., комшиите горе пак ги няма, като се върнат ще видим как са нещата ... Засега остава да чакам ....
solo5 - майстор
гледай да не се върнат без да ги усетиш :lol:
HD - специалист
А, като прокапе, значи са се върнали :lol:

Тема "Сериозен теч от тавана в банята - помощ!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: