Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
lov - майстор
Че то целия се увива няма друг вариант. Нали виси на куките от зад и е на разстояние от стената и там разминавам двата края. Тъкмо помага и на изолацията от микропорестата гума.
a4o_ivanov - специалист
Така е ,но от моите наблюдения до сега в реалния живот ,,не по форумите,, по села и градове съм виждал много варианти на импровизирани слънчеви бойлери ,и на 10 бр. само 2 бр са подобрени -увити с найлон или направени със стъклена рамка.когато съм говорил с някой от тях ми казват,,да ,да добре е да се направи нещо за изолация,но после остава по стария начин-не им се разправя повече.Голия ,,слънчев бойлер,, се ползва 2-3 месеца, а като се изолира и се постави панел се ползва 6-7 месеца.Малко трябва да се направи за да се увеличи ползата от него.
lov - майстор
Бе той и моя е уж времянка ама като си отида пролетта да окося тревата и като няма баня де да се изкъпя как няма да го направя. Пък и ако няма слънце достатъчно му пускам един бързовар вътре та докато свърша работа да се сгрее. Та вярно колко ток ще изгори от загуби ама по добре следващия път като си ида да е готов.
a4o_ivanov - специалист
Сезона на ,,слънчевите бани,, е открит. Самоделките започват да ,,работят,,.И така до първа слана на есен.
MamaMy - майстор
И аз днес подготвях съдовете. Остана още няколко връзки да оправя, че прокапват, да монтирам стиропора и утре е готов за ползване. Първият ми бойлер даде фира. Днес го подмених с резервен. Надявам се и той да изкара 5 години без ремонт :)
a4o_ivanov - специалист
MamaMy написа:
И аз днес подготвях съдовете. Остана още няколко връзки да оправя, че прокапват, да монтирам стиропора и утре е готов за ползване. Първият ми бойлер даде фира. Днес го подмених с резервен. Надявам се и той да изкара 5 години без ремонт :)
Най ме кефят ,,простите,,неща.Няма какво да се повреди.За направата на 2-та ми слънчеви бойлера,на блока и на село съм похарчил 5 лв. за боя,5 лв. за електроди,10 лв,за тръба,30 лв. за ВиК части всичко останало е стояло ,,захвърлено,, по двора общо около 50 лв.На месец са ми спестявали двата 60 лв.за ток. или 360 на година.Сега правят 10 години =3600 лв. Така приблизително излиза равносметката на моите ,,самоделки,,А може и повече да е ползата от тях.

Тема ""Слънчев" бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: