Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
mirk - майстор
Оп
kotyo написа:
при правилен монтаж, проблема с меките връзки няма да съществува
И като не им се разбива си сменят често прегорелите меки връзки.
kotyo - специалист
Еми.. не е лесно да убедиш, някой чичо, дето и 5 лева за нов ключ му се виждат много, да си сложи Легранд. Хората са станали доста мнителни и повечето подозират, че се опитваш да им пробуташ нещо. А пускането на отделна защитна нула, често е свързано с доста големи поражения(върху чисто новата баня,например), дето малко хора могат да ги преглътнат. Дано поне прочелите темата вземат мерки и престанат да сменят меки връзки. :) :prost:
PLOCHKATABG - специалист
От както съм на бойлер, вече 20 год. никога не съм имал ключ за бойлер, имам директна връзка от кутията, мостовак 4 квадрата, може и 6 да е не съм погледнал.
Какво има общо меката връзка с тока ? При мен подобен проблем никога не е съществувал . Някой би ли ме светнал ?
kotyo - специалист
Ми, ако бойлера е занулен с мостче между нулевата му клема и корпуса, нулата като прекъсне някъде по трасето, той си я взима от водопровода през м. връзки. Тъй като никой не ги е проектирал да провеждат 10-15А ток, те прегряват, маркуча се скапва и цвърчи като лейка :) .
PLOCHKATABG - специалист
kotyo написа:
Ми, ако бойлера е занулен с мостче между нулевата му клема и корпуса, нулата като прекъсне някъде по трасето, той си я взима от водопровода през м. връзки. Тъй като никой не ги е проектирал да провеждат 10-15А ток, те прегряват, маркуча се скапва и цвърчи като лейка :) .
Не че разбирам много от ток, но ако може тази нула да се прекъсне, какво пречи и с 3 кабела да е, пак да мине през меката връзка, като се прекъсне 3-я кабел .
Те 90% от инсталациите са с 2 кабела. Много хипотези и ако, лично аз не съм чул до сега за прегоряла мека връзка от ток !
Друго, меката връзка за която става на въпрос е за батерия, не на бойлер !

Ако говорим за хипотеза съм напълно съгласен, но... .
mirk - майстор
Общата нула прекъсва най вече от лоши връзки греели вследствие на протичащия през нея ток на консуматорите. Когато е изпълнена инструкцията за монтаж на бойлер, която казва още от татово време че се захранва с три кабела защитния проводник към корпуса не се товари с работен ток и не може да прегори ненадейно. Той си изпълнява само защитни функции. А това че казваш че 90% били с два кабела може да се нарече криворазбрана българска икономия щото мога да ти покажа инструкция за свързване на бойлерен ключ от преди 25 години където се казва че се захранва бойлера с три кабела. Ама българина си е умник и си праи квото си знае, после другите му били виновни.

Тема "меки връзки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: