• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 28
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
VLADO66 - майстор
Аз мисля че трябва да си сложиш вентилатор с таймер-при пускането на осветлението да се включва,а при изгасянето да продължи да работи определено от теб време.За целта трябва да си пуснеш постоянна фаза до него и фазата от лампата + нула.
prascho - майстор
До колкото разбирам обяснението е следното:

1. Подава се троен мостов кабел до вентилатора.
2. Единия извод се свързва към нулата на лампата т.е свързва се последователно на лампата.
3. Втория проводник служи за нула на вентилатора и се свързва към общата нула. Така при светване на лампата вентилатора сработва. Какво става като изгори лампата ? :)
4. След спиране на лампата вентилатора продължава да работи тъй като по третия проводник се подава директна фаза към изключващото реле, към което е примостена и нулата от вентилатора.

Аз поне така го разбирам. Но не ми е ясно какви изводи има релето и какви изводи има вентилатора. Как се свързват помежду си?
VLADO66 - майстор
Имаш постоянна фаза до вентилатора,постоянна нула която е минала през лампата и фаза която е за лампата и стига до вентилатора.Когато изгасиш лампата напрежението по нейната фаза отпада и релето тръгва на часовник.Вентилатора е с три извода -нула,фаза и сигнална фаза.По спомен струваше около 50-60лв.Ето ти едни примерчета http://www.elbulgaria.com/c416/ventilat ... vlaga.html
prascho - майстор
малко време ми трябваше да зацепя какво искаш да кажеш, макар, че съм завършил киров. Всъщност вентилатора се явява паралелно свързан към лампата. При изключване на лампата би трябвало да спре вентилатора, но той продължава да работи заради релето, към което е подадено втората постоянно фаза. С две думи от кутията трябва да се пусне тройка мостов кабел до вентилатора. Релето за време вградено ли е във вентилатора?
ZEDYCUS - майстор
Вградено е в самия вентилатор. По миналата седмица ги гледах в бриколажа или Практикер не помня вече, голямо обикаляне беше и при мен. Спря ме цената 60 и кусур лева, взех обикновен бг за 23лв. Ще го включвам с обикновен ключ, когато се наложи, да не шуми постоянно като влизаш да се миеш или пикаеш в чинията. :)
prascho - майстор
здравейте,

купихме си гранитогрес 50 на 50, като майстор ще дойде следващата седмица. Да ви питам как е най-удачно да се изпълни обръщането при терасата. Да се ползва алуминиева лайсна на ъгъла между хоризонталата и вертикалата или да се припокрие хоризонталата над вертикалата само?

Прикачен файл

IMG_0138.jpg
IMG_0138.jpg (60.84 KиБ) Видяна 1873 пъти
jekasus - майстор
От гранитогрес до гранитогрес има разлика, при едни става без лайсна, при други стои грозно.
Поне дай една снимка на това,което си избрал.
chapara - майстор
Така и не схванах въпроса ти, но може би тука някъде има отговор:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Или пък го няма отговора :?
jekasus - майстор
За това пита :-D