Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
naB4o - специалист
Полупих известие за темата, по-предходното ми мнение е от 2013 :)
В новия апартамент, сложихме на Фиоре (което си е пак КАИ) и сме доволни, бежов мат е, и съм доволен че няма толкова следи от варовик. Не съм ги работил аз, ама не е имал оплакване майстора.
kozl - майстор
съб окт 12, 2019 3:02 pmДомашен немайстор написа:
Вдигам стара тема, за да попитам относно качеството на плочките за баня на Кай - все още ли са криви, чупливи и с разминавания в размерите и цвета, както се споменава в тази тема и на други места в интернет? Обиколих много магазини за плочки и си харесах две серии на Кай, но тези негативни мнения ме разколебават.
Две бани от 2004 с български плочки. Ми криви с разлики в размерите, та за тва и фугите от 3 мм тук там по-тесни. По стените фаянс пода - теракот. За трошливост - само 2 и то по моя вина. Преди това баня с испански и словенски плочки е по-добри от българските.
Сега едната баня е с КАI серия Аврора, другата с испански плочки. Опаковката на българските плочки доста по-добра от тази на испанските и до тука. Въпреки, че има прогрес пак разлика в размерите до милиметър и тук там дефектни плочки, които директно бяха изхвърлени. Обаче и при испанските имаше дефектни плочки.
Накрая с чук натроших дефектните и останалите срезове от плочки, за да ги сипя в чували. Е пак испанските по-трудно се чупеха, особено гранитогреса.
Разлики в цветовете не съм забелязал, но интересен ефект с плочките аврора за пода - под различен ъгъл на светлината значително се променя цвета им. Така изложени на стената и положени на пода се причинява разлика в цветоусещането и в първия момент помислих и за разлика в партидите, но това си е зрително възприемане. В една равнина няма разлика в оцветяването.
LazarGanev - "Велик майстор"
А бе щот не сте работили с италиански, да видите те кви боклуци са :axe:
Домашен немайстор - специалист
Благодаря ви за постовете! Ще взема плочки на KAI, дано всичко да е наред.
npace - специалист
Вземай смело, хубави са. Нямат нищо общо с тези дето правеха преди 10 години (тогава изобщо не бяха хубави).
На страницата им има каталог с тестове за хлъзгавост, прегледай и него.

Тема "Какво мислите за Kai и Vidima" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: