Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
tzetzo160 - специалист
На един приятел плочките в банята са лепени преди около 25г и преди няколко години една от стените се е сгромолясала върху майка му (добре е жената) и оттогава не са слагани нови, а само боядисвано. Стената е гипс и не знам как се процедира в такъв случай. От това, което съм чел във форума си сглобявам една идея, а именно - с тесла да се накълца стената, отгоре с Боро-Контакт и със здраво лепило плочките. Така дали ще стане или е друга технологията?!
chapara - майстор
Стената е от гипсов промонт(блокчета),или е мазана с гипс?
tzetzo160 - специалист
Издълбах една дупка 5см (повече ме беше страх да не вляза в спалнята) и си беше гипс. Може и да е от блокчетата, които спомена!
wentii - специалист
Не бороконтакт,а бетонконтакт и може без теслата,ако е здрава основата.
tzetzo160 - специалист
Основата е здрава, но след падналата стена хората си имат страх. От какво е било провокирано падането на плочките - не достатъчно здрава смес?
wentii - специалист
tzetzo160 написа:
Основата е здрава, но след падналата стена хората си имат страх. От какво е било провокирано падането на плочките - не достатъчно здрава смес?
Лепилото не хваща върху гипса и за това е грунда.
chapara - майстор
Лепи с гипсово лепило :wink:
tzetzo160 - специалист
А какво представлява гипсовото лепило?
chapara - майстор
tzetzo160 написа:
А какво представлява гипсовото лепило?
Иди в склада за стр.матеряли,там ще ти обяснят,нека да е марково,дори и българско.Плочите не се киснат,лепилото има отворено време за работа ,та се бърка по толко, колкото можеш да изработиш :wink:
tzetzo160 - специалист
Благодаря Ви колеги за помощта - дано се справим! :)

Тема "Плочки върху гипсова стена?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: