Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
sanita - специалист
Здравейте!
Става въпрос за баня без плочки по стените. Преди време ги боядисах с водоустойчив латекс някакъв немски от Baumax, но не издържа много. Сега е започнал да се люпи, и се чудя какво да правя. Преди това стените винаги са боядисвани с латекс, но е издържал повече в смисъл, че се е изтривал от водата постепенно, а не така да се излюпва направо и толкова бързо. Дайте съвет дали да боядисам пак с някакъв латекс, който да издържа на отмиване ( в Praktiker ми препоръчаха на Dulux с 5 години гаранция, но не съм сигурен че издържа на отмиване), да боядисам с блажна боя или друго.
Благодаря предварително!
peter_m - специалист
Латекс за под вода :? Боята според мен ще издържи много повече. А иначе хората не случайно слагат плочки. Може би търсиш ефтин вариант.
genkogenev - специалист
В старите фабрики повечето бани бяха боядисани с блажна боя . Всяка година се повтаряше едно и също : зачистване , шпакловка и пак боядисване до следващата година .
При теб , ако още един или два пъти купиш скъп латекс / или каквото там мажеш/ цената в крайна сметка ще излезе колкото приличен файанс .
Поздрави .
sanita - специалист
До сега /повече от 30 години/ не се е случвало подобно нещо толкова бързо - 3-4 седмици. Най-много на няколко години се освежаваше и ставаха като нови стените. С плочките ми е пределно ясно. За сега вариантите не са много...
koleto84 - специалист
Слагай един два ката боя и си готова.Може би малко по-скъпо от латекса ама ще издържи повече.
sian - специалист
Според мен с автобоя ще е най-здраво.
sanita - специалист
Става въпрос за около 6 м2, само където се мокри с душа. Казаха ми че може да стане и с боя за басейни, но не знам като отдолу вече има латекс, трябва ли да се грундира или трябва да се махне долния слой за да хване? Препоръчайте боя и какво да правя с основата.

Тема "Помощ за стени на баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: