• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
gench - специалист
Здравейте
Отново опирам до вашата помощ :)

Решил съм да си направя сам това шкафче:

За съжаление обаче информацията за начина на обработка на плоскостите и всичко свързано с изработката на ПВЦ шкафчета е меко казано оскъдна.Една фирма в Пловдив се съгласи да ми го разкрои по мои размери обаче.Интересува ме с какво точно лепило се лепи разпененото пвс, след сглобяването с какво мога да го лакирам или боядисам и т.н.
Ако някои е правил подобно нещо моля помагайте!!!

Прикачен файл

OVK-Model.jpg
OVK-Model.jpg (49.03 KиБ) Видяна 28818 пъти
sspoko - специалист
Фирмите които продават разпененото пвц обикновено предлагат и лепило останалото въпрос на качествено разкрояване. Аз си го кроя с линеал и макетен нож но ползвам дебелина до 5мм. предполагам че е възможно и да го огънеш използвайки горещ въздух но за човек без опит и в домашни условия едва ли резултата ще е задоволителен
gench - специалист
Дебелината ще е 15мм няма как разкроя да е с макетен нож.Вече съм намерил фирма която се нави да нареже плоскостите.Със сглобяването мисля че ще се справя дано да няма някакви тънкости.Знае ли някой как и с какво се боядисва разпененото пвц.Мислех си дори някой автобояджия дали не може да го пръсне ама с какво?
kiroslavov - специалист
Лепи се с каноколит или с лепило от рода на "Sikaflex". Преди да се боядиса трябва да се изшкури за да се захване боята, може да се боядиса с общо взето всичко ( само да не се налага термична обработка :)). Тази дебелина за съжаление не може да се отреже с макетен нож, но с циркуляр е много лесно.
vlado-rs - помощник
Лепиш с това защото хваща много бързо и здраво http://www.comfort.bg/bg/%D0%BF%D1%80%D ... 22993.html, можеш да слагаш и видии 30мм. След това се китват отгоре видиите, и видимите кантове на материала и се боядисва. С какво се боядисва питай някой бояджия...
gench - специалист
Благодаря ви за помощта.
Задължително ще слагам и види.
Остана въпроса с боядисването.
gench - специалист
Няма ли хора които да са си правили подобно нещо :sad:
колев - специалист
За Пловдив търси фирма микро асу. Те са вносители на такива плоскости. Иначе във всички рекламни агенции ще ти предложат и продажба и разкрой(който си влиза в цената) и лепило. Боядисването мисля трябва да бъде с пластификатор. Ползвах 8мм за банята но без боя. Колко е правилно, незнам но се надявам да изкара дълго :-D
MrMurdjo - майстор
МикроАсу продават плоскости специално за тази цел с по-твърди лицеви повърхности и възможност за боядисване.
На сайта им има описания и цени.
http://www.microasu.com/

Не всички доставчици предлагат разкрояване. Рекламните агенции по принцип имат рутери с подходящи размери. Друг вариант е фирми, които се занимават с облицовки с Еталбонд и подобни. Те обикновено също имат големи рутери за разкрой на плоскости.
колев - специалист
Тия с по-твърдата повърхност мисля бяха само на малките дебелини - 5-6мм. Не знам колко добра идея е да ползваш видийки, струва ми се че материала ще се разцепи или раздуе. Ако търпиш критики по дизайна, мисля че са доста претрупани нещата и от към функционалност не е добре, ама всеки си има вкус.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Шкаф за баня от разпенено PVC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: