Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
mobilis - специалист
Здравейте. Залепих едно огледало в банята с двойнолепяща лента ТЕСА за мокри помещения. Не е евтина - 12 лв за 1.5м. По описание - стигат за огледало 40х40. Аз залепих огледало 50х40. Не ме притеснява, че съм надхвърлил с малко препоръчаните размери, а до колко са надеждни тези ленти? Кога мога да очаквам да намеря огледалото на парчета на пода? :lol:

Дано има форумци с опит.

п.с. умишлено не съм ползвал силикон, заради някои съображения. :cool:
prascho - майстор
Аз бих ползвал лентата + силикон. Силиконът лесно се реже с тънък канап /например този който се ползва за зидария/ при нужда от демонтаж.
galin56 - специалист
Изображение
От тази дебелата ли сложи? Такива ползваме на работата, много здраво лепят. Не знам влагата как ще му се отрази но каквото сме залепили с такова тиксо после се отлепя единствено след изчегъртване с нож.
mobilis - специалист
От тази дебелата ли сложи? Такива ползваме на работата, много здраво лепят. Не знам влагата как ще му се отрази но каквото сме залепили с такова тиксо после се отлепя единствено след изчегъртване с нож.
Сложих тази.
Изображение

На опаковката пише, че е за влажни помещения. Прилепна много добре и няма мърдане. Дано държи сигурно огледалото.

Мерси на отзовалите се.

п.с. в "Метро" ми я пробутаха за 12 кинта с ДДС, а по разни сайтове я продават за 6 лв. Егати кожодерите. :axe:
Andri01 - майстор
Държи и на влага. Няма отлепяне,освен механически.
kozl - майстор
Тази онази - нямам им доверие. За това - дюбели. Три шкафа с огледала съм залепил в долната част към фаянсовите плочки, за да не се клатят при отваряне на вратичките. Отгоре са закачени с дюбели. Години минаха и още не са се отлепили. Ама не носят тежестта на шкафа.
Тази дебелата на теса не я препоръчвам. Здраво лепи и не за дълго. С такива залепих кутийките на новогодишни мигащи лампи към прозореца и се отлепиха след няколко дни.
sspoko - специалист
Тази жълтата аз я ползвах за едно огледало /леко при това/ четири пъти го намирах сутрин на земята и се отказах от нея накрая го закрепих с 3М

Тема "Въпрос за двойнолепяща лента TESA" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: