• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
root666 - специалист
Здравейте,
Патрончетата на чешмата в банята често се развалят, взех нови керамични с безкрайно въртене, но не могат да уплътнят, на какво се дължи, размера ли е грешен, или бъркам нещо при монтажа?

Изображение
Последна промяна от root666 на нед авг 23, 2015 8:38 pm, променено общо 1 път.
lov - майстор
Китайските батерии са по плитки и съответно тези дето си ги взел идват къси. Номера става като се сменят гумичките с такива от български керамики. Малко трудно влизат е леглата но става номера.
Но за да разбереш какви гумички трябват и как става номера без снимки няма как да стане.
LazarGanev - "Велик майстор"
"Керамични" и "Безконечни" са 2 различни модела, уточни твоите какви са
root666 - специалист
Безконечни
Безконечните се регулират, там проблеми не може да има, само трябва да ги разучиш или в магазина да ти покажат :cool:
root666 - специалист
Сложих снимка в първото мнение, първия патрон е стария, а втория е новия.
Аз не я виждам
Този е керамичен, китайски, а не безконечен - пробвай по метода на lov. Безконечните, които съм виждал за пластмасови, сръбски, доколкото знам
lov - майстор
Разликата в дълбочината е няколко десети от милиметъра ама толкова колкото да тече и да не стане. Отделно тази силиконова гумичка дето са я сложили си прави въртели щото е много мека. Ей това са гумичките малко трудно влизат ама с повече старание става номера. Само като ги завиваш към батерията преди да стегнеш до край проверявай как се върти врътката. Защото ако гумичката е много по дълга или не е влязла добре почва да затяга че дори може да спукаш керамиката. Ако много натиска ги минавам леко на шмиргела както е вкарана в патрончето или на едра шкурка пак става но само трябва да е равномерно.
На снимката най долното патронче е работило. Гумичката е потънала толкова защото горе на стеблото вътре е заминала една пластмасова шайба така че не се заблуждавай колко е влязла на вътре. По тази причина е свалено.

Прикачен файл

P1010755.JPG
  • 1
  • 2

Тема "Патрон за батерия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: