Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
wanderer - специалист
  • при тези обяснения направо ще ме е срам ако сбъркам някъде... врата ще се отваря само навътре. имам едни дребни на глед въпроси
  • 1.написал си ми - ".... трябва да извадиш два пъти отстъпа на пантите". защо два пъти?
    2.колко държача препоръчваш на неподвижната част, и моше ли да мине без диагоналното спъване към стената в горната част?
    3.при височина 190 см примерно какви са оптималните позиции на панти и държачи? питам, защото в едната стена имам доста ВиК, и е добре да намеря най доброто позициониране..
    гледам една варненска фирма за обков (емир се казва) имат нелоши решения, говорих и с тях, уж обкова беше немски, а като ми пратиха каталога чисто турски ми изглеждат. имаш ли някакво мнение за тях?
MASTER - специалист
Нещо съм омотал с отстъпа,мислил съм за двукрила врата. Да се чете - отстъпа на пантите плюс отстъпа за държачите на неподвижното стъкло.

Къде да са пантите - това си е врата, нищо че е стъклена - 25 см от горния и долния край.
Ако изпитваш неудобства - плюс минус 5 см не пречи. Естествено за да изглежда добре трябва да е еднакво разстоянието от долу и от горе.

Държачите - поради естетически съображения е желателно да приличат по форма и размер на пантите.
Предполагам производителят на пантите има и подходящи държачи.
Два, които да отговарят като разположение на пантите, и един долу към пода, максимално близко към вратата в твоя случай са напълно достатъчни.

Фирма Емир - собственика е турчин, и внасят всичко от Турция. Поне така беше преди 7-8 години, за след това нямам впечатления.
wanderer - специалист
ще падне още питане, стягай се :-D :supz:

Тема "Довършване на баня - финални въпроси" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: