• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте,

Имам един странен проблем. На меката връзка на топлата вода на бойлера има ръжда, но не знам от къде точно идва и дали е сериозно. Също така меката връзка леко подлизва. Ще я сменям, но искам да знам дали има нещо по-сериозно с бойлера за да знам да викам някой да го гледа или само със смяна на връзката ще се оправят нещата. Бойлерът е нов, ползван е има няма 2 седмици.
Прикачвам снимки с проблема
Junak - майстор
Ако виждам правилно, теча е вътре в бойлера. Не сменяй връзката, щом е нов направи рекламация.
Jacomo - специалист
И на новия бойлер не слагай тефлонова лента или калчища като ползваш женски меки връзки, защото те си имат челно уплътнение. При твоето свързване рискуваш да се появи теч, защото може да не уплътни добре челното уплътнение. Резбата няма смисъл да се уплътнява, защото по-надолу не е уплътнено между холендеровата гайка и самата мека връзка. То даже оттам ти подлизва.

Като се замисля по-добре първо махни меката връзка, почисти хубаво ръждата и сложи новата връзка правилно. Ако пак се появи теч, значи си е от бойлера. По принцип трудно нагоре да ходи водата, ама все пак е под налягане, особено като загрее бойлера, така че първо това пробвай, преди да сменяш бойлера.


Изображение
ivo_steel - специалист
И аз съм на мнение ,че ръждата се стича от вътрешността на бойлера .... Както е казал колегата, противопоказно е да се навиват тефлон и калчища от страната с уплътнението на меката връзка !
Иначе, съм против тези меки връзки за подвързване на бойлер , не знаеш кога ще се разпадне и ще ти отвори бела на главата ! Направи си връзката с бяла тръба ( PEX-AL-PEX ) за парно !
ttt - специалист
И смени тея меки връзки с PEX тръби, че са бомба със закъснител.
chapara - майстор
Връзването се прави така:

Изображение

:wink:
zz_stefanov - майстор
Като знам, че на меките връзки с оплеката течовете основно се дължат на челните уплътнения, на какво основание горните предложения (PEX'a и гофрите) се предлагат като по здрави?
chapara - майстор
zz_stefanov написа:Като знам, че на меките връзки с оплеката течовете основно се дължат на челните уплътнения, на какво основание горните предложения (PEX'a и гофрите) се предлагат като по здрави?


Относно моето предложение, това е гофра за високо налягане и се ползва и в газопреноса-неръждавейка, без намаляване на сечението, челосана и с клингеритена гарнитура е вечна :wink:
Jacomo - специалист
chapara написа:Връзването се прави така:

Изображение

:wink:


Доста прилично. А дренажа с какви тръби е направен и къде е заустен?
chapara - майстор
Jacomo написа:
chapara написа:Връзването се прави така:

Изображение

:wink:


Доста прилично. А дренажа с какви тръби е направен и къде е заустен?


В канализацията, с ППР :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Ръжда по меката връзка на топлата вода на бойлер" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: