• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте, живея в панел и щранговете ми се намират в коридора зад една врата. Проблема са ми хлебарките, между щранговете и цимента има пространство, което е отворено и хлебарките от там се качват от първите етажи и стигат до мен. От там има изведени канали до банята, коридора, където е преместена кухнята на този апартамент и до сегашната спалня, която е била кухня, та общо взето навсякаде е фрашкано с отвори, по които гадните хлебарки минават и нахлуват в апартамента. С какво да запълня тези отвори, като идеята ми е, че един ден ще се направи ремонт тук и ако сложа пяна, знам че тя трудно се маха и ще спре едва ли не ремонта, ако я напръскам навсякъде... вие какво правите в такива ситуации ? Току що видях една 5 килограмова хлебарка върху чашата, от която щях да пия вода ... щях не да повърна ами не знам... давайте решения моля ви. (входа е много "евтин" за да напръска за хлебарки.... пробвах с райт не става, просто искам да запуша отворите)
Можеш с гипс. Но не съм сигурен че това ще реши проблема с хлебарките. Виждал съм как си пълзят по канализацията.
Гипс, добре ще взема и ще запълня, той после ще се счупи при нужда за да се ремонтира или освободят тръбите, които съм зазидал вътре в него. А канализацията имаш в предвид мръсният канал и канала в средата на банята, където се изтича водата от душа да кажем ?
Слагай пяна.После не е толкова сложен демонтажа на щранговете при ремонт,колкото си мислиш.
Едва ли ще спреш хлебарките със запушването на тези дупки. Ще си намерят други дупки. Щом излизат така масово, значи са станали прекалено много и си пречат. Нужна е стабилна химическа обработка. Няма друг начин.
Само да не ти е посякъл акъла да замажеш поцинковани тръби с гипс. :x
То тогава ще измориш хлебарките ама с удаване. :lol:
:-D :-D :-D :-D :lol:
То е баш като отмъщението на майстора с капата в кумина. :-D Даже съм го гледал дет се казва на живо в съседния вход. Само че майстора си е стопанина. Имал останал гипс от ремонта и да не го хвърлял замазал дупките около току що сменените тръби в банята. Изкараха 7-8 години :lol:
Ай стига бе. Вие ме взехте за мезе. Защо се получава проблем? Корозират от гипса ли?
Да бе да бъзикаме те. :lol:
Кородират и то здраво особенно тези новичките лъскавите дето са само галванично покрити и са тънки кат вестник.
И медните също.
При газовите инсталации дето са с медни тръби задължително се указва при заданието към изпълнителя и последващия надзор при довършителните работи. Инспектират задължително местата където някой малоумник може да я е свършил такава. А ако тръбите се слагат зад гипсо картонени обшивки, задължително трябва да се изолират допълнително и да са на разстояние от него.
  • 1
  • 2

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Баня”