• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте, живея в панел и щранговете ми се намират в коридора зад една врата. Проблема са ми хлебарките, между щранговете и цимента има пространство, което е отворено и хлебарките от там се качват от първите етажи и стигат до мен. От там има изведени канали до банята, коридора, където е преместена кухнята на този апартамент и до сегашната спалня, която е била кухня, та общо взето навсякаде е фрашкано с отвори, по които гадните хлебарки минават и нахлуват в апартамента. С какво да запълня тези отвори, като идеята ми е, че един ден ще се направи ремонт тук и ако сложа пяна, знам че тя трудно се маха и ще спре едва ли не ремонта, ако я напръскам навсякъде... вие какво правите в такива ситуации ? Току що видях една 5 килограмова хлебарка върху чашата, от която щях да пия вода ... щях не да повърна ами не знам... давайте решения моля ви. (входа е много "евтин" за да напръска за хлебарки.... пробвах с райт не става, просто искам да запуша отворите)
burkov - специалист
Можеш с гипс. Но не съм сигурен че това ще реши проблема с хлебарките. Виждал съм как си пълзят по канализацията.
Гипс, добре ще взема и ще запълня, той после ще се счупи при нужда за да се ремонтира или освободят тръбите, които съм зазидал вътре в него. А канализацията имаш в предвид мръсният канал и канала в средата на банята, където се изтича водата от душа да кажем ?
toshetozaz - специалист
Слагай пяна.После не е толкова сложен демонтажа на щранговете при ремонт,колкото си мислиш.
Делян - специалист
Едва ли ще спреш хлебарките със запушването на тези дупки. Ще си намерят други дупки. Щом излизат така масово, значи са станали прекалено много и си пречат. Нужна е стабилна химическа обработка. Няма друг начин.
lov - майстор
Само да не ти е посякъл акъла да замажеш поцинковани тръби с гипс. :x
То тогава ще измориш хлебарките ама с удаване. :lol:
lov - майстор
То е баш като отмъщението на майстора с капата в кумина. :-D Даже съм го гледал дет се казва на живо в съседния вход. Само че майстора си е стопанина. Имал останал гипс от ремонта и да не го хвърлял замазал дупките около току що сменените тръби в банята. Изкараха 7-8 години :lol:
burkov - специалист
Ай стига бе. Вие ме взехте за мезе. Защо се получава проблем? Корозират от гипса ли?
lov - майстор
Да бе да бъзикаме те. :lol:
Кородират и то здраво особенно тези новичките лъскавите дето са само галванично покрити и са тънки кат вестник.
И медните също.
При газовите инсталации дето са с медни тръби задължително се указва при заданието към изпълнителя и последващия надзор при довършителните работи. Инспектират задължително местата където някой малоумник може да я е свършил такава. А ако тръбите се слагат зад гипсо картонени обшивки, задължително трябва да се изолират допълнително и да са на разстояние от него.
  • 1
  • 2

Тема "С какво да запълня дупките при тръбите с щранговете ?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: