Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте, живея в панел и щранговете ми се намират в коридора зад една врата. Проблема са ми хлебарките, между щранговете и цимента има пространство, което е отворено и хлебарките от там се качват от първите етажи и стигат до мен. От там има изведени канали до банята, коридора, където е преместена кухнята на този апартамент и до сегашната спалня, която е била кухня, та общо взето навсякаде е фрашкано с отвори, по които гадните хлебарки минават и нахлуват в апартамента. С какво да запълня тези отвори, като идеята ми е, че един ден ще се направи ремонт тук и ако сложа пяна, знам че тя трудно се маха и ще спре едва ли не ремонта, ако я напръскам навсякъде... вие какво правите в такива ситуации ? Току що видях една 5 килограмова хлебарка върху чашата, от която щях да пия вода ... щях не да повърна ами не знам... давайте решения моля ви. (входа е много "евтин" за да напръска за хлебарки.... пробвах с райт не става, просто искам да запуша отворите)
Можеш с гипс. Но не съм сигурен че това ще реши проблема с хлебарките. Виждал съм как си пълзят по канализацията.
Гипс, добре ще взема и ще запълня, той после ще се счупи при нужда за да се ремонтира или освободят тръбите, които съм зазидал вътре в него. А канализацията имаш в предвид мръсният канал и канала в средата на банята, където се изтича водата от душа да кажем ?
Слагай пяна.После не е толкова сложен демонтажа на щранговете при ремонт,колкото си мислиш.
Едва ли ще спреш хлебарките със запушването на тези дупки. Ще си намерят други дупки. Щом излизат така масово, значи са станали прекалено много и си пречат. Нужна е стабилна химическа обработка. Няма друг начин.
Само да не ти е посякъл акъла да замажеш поцинковани тръби с гипс. :x
То тогава ще измориш хлебарките ама с удаване. :lol:
:-D :-D :-D :-D :lol:
То е баш като отмъщението на майстора с капата в кумина. :-D Даже съм го гледал дет се казва на живо в съседния вход. Само че майстора си е стопанина. Имал останал гипс от ремонта и да не го хвърлял замазал дупките около току що сменените тръби в банята. Изкараха 7-8 години :lol:
Ай стига бе. Вие ме взехте за мезе. Защо се получава проблем? Корозират от гипса ли?
Да бе да бъзикаме те. :lol:
Кородират и то здраво особенно тези новичките лъскавите дето са само галванично покрити и са тънки кат вестник.
И медните също.
При газовите инсталации дето са с медни тръби задължително се указва при заданието към изпълнителя и последващия надзор при довършителните работи. Инспектират задължително местата където някой малоумник може да я е свършил такава. А ако тръбите се слагат зад гипсо картонени обшивки, задължително трябва да се изолират допълнително и да са на разстояние от него.
Напълно подкрепям lov.
Основно гипса е калциев сулфат. Гипс + вода = H24, за тези които все още си спомнят химията. За останалите това е сярна киселина. В това се крие агресията на гипса към металите. И още нещо гипса е хигроскопичен, т.е. поема влага. По тези причини гипс в баня и влажно - НЕ.
Аз запълних около тръбите с варо-циментов разтвор + кофраж от долната страна. На самите тръби надянах изолация от разпенен полиетилен да могат да шават без да спукат замазването и години е така вече. Върху запълненото с разтвор подмазах финно с теракол. Хлебарките изчезнаха, но..... Имаше един препарат на BASF за буби, който го забраниха. С едно пръскане и нема хлебарки :shock:
Напръсках общите части с този препарат преди 4 години и повече не съм и до сега аз малки хлебарки не съм видял в сутерена. А две години изобщо не срещах хлебарки в сутерена.
Борбата с хлебарките е редовно пръскане с настоящите препарати, защото се разграждат, за да не бъдат вечно токсични. Все пак препаратите са вредни и за тези де искат да се отърват от хлебарките :?
А колко съм ги хранил тея хлебарки с RAID :x Аз пръскам и мета купища умрели от преяждане, а райда ги стимулира и колкото повече умират дваж повече се появяват. Е поне хлебарките миришеха на убаво, че райда е парфюмиран :lol:
Съвет: ползвай пяна, горните 2-3 см запълни с теракол и замажи добре всички дупки. Има едон проблем, като стане теч нейде по горните етажи и водата е гарантирано в в твоя апартмент, щото не мое да се стече надоле по вертикалата. Така може да стане наводнението у вас, а пустите хлебарки трудно се дявят оти май са били на курсове по оцеляване :?

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Баня”