• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте,
наскоро се нанесохме в новият ни апартамент след основен ремонт.Тоалетната ни е отделна, затова като идея имахме там да има и мивка ,за да може човек да се измие разбира се. Понеже помещението е малко,гледахме и за най-малката мивка ,която се предлага на пазара. Взехме мивка, но в последствие трябвавше да скрием тръбите с гипсо-картон и помещението се сви още повече. Съответно ако бяхме монтирали мивката, щеше да е мисия невъзможна да се използва тоалетната. Така в момента се чудя как да "замаскирам" отворите в плочките, които бяха изрязани за студена, топла и мръсна вода. Имам една резервна плочка, но ми трябвва поне още една и майстори (сам не ми се ще,че ще отиде бая фира). Прикачил съм снимки на общия план и въпросните отовир.

Прикачен файл

wc2.jpg
wc2.jpg (91.01 KиБ) Видяна 489 пъти

Прикачен файл

wc1.jpg
wc1.jpg (69.69 KиБ) Видяна 489 пъти
Скриване, което да не си личи от много далеч не мисля че ще стане.
Или вземи още две плочки и смени тези, или си сложи мивката.
Колко максимум ширина имаш там, може и да се намери по-тясна, макар и не много удобна мивка.
Цялата ширина на тоалетната е 80см. Просто колкото и малка мивка да сложа, след това завъртането вътре е много сложно. То и сега е сложно, особенно като дойдат от софийска вода да видят водомера в ревизията долу в ляво. С мивката ще е просто шоу да ги наблядавам как замерват. Аз не искам да е някакво замаскиране, кото няма да се личи по никактв начин, просто да не зеят така тия отвори. Мислехме нещо като поставка за антибактериален гел или нещо от сорта.
А някаква стойка за тоалетна хартия, защото виждам че няма. Слагаш до нея и ароматизатора и си готов.
Може и някаква малка стойка с бели камъчета и някой друг изкуствен плевел :rolleyes: и до тях една година керамична бутилка за течен сапун пълна с дезинфектант.
Стойката за тоалетната хартия е от другата страна под араоматизатора, но това с белите камъчета и плевели е интересна идея :) Може да се възползвам и да преместя армотизатора и дезинфектант от другата страна
До колкото разбирам от написаното имаш само една плочка а трябват 2 се вижда и не можеш да купиш същите от магазина.Ако е така,моето мнение е не ангажирам никого,а и не съм специалист в тази сфера,макар че доста плочки съм налепил в къщи през годините.
1.Не слагай малка мивка.Там където съм си мил ръцете на малка мивка винаги ми е било неудобно миенето,я ще пръска и т.н.
2.Можеш да махнеш тези плочки и ако нямаш такива,да сложиш други някакви подходящи с рисунки и т.н.
3.Както преди мен ти бяха писали някакви орнаменти,стойки с камъчета и т.н. каквото ти дойде на ум,също е вариант но ще ти отеснее още повече.
Да точно така - имам 1 плочка. Най-вероятно ако ходя до магазина дето ги взех, може и да намерят, но первия път ми ги бяха объркали и поръчвах 2-ри път. 3-ти път не ми се ходи, пък и с оглед на това, че мивка не може да се сложи е добре да има някакъв антибактериален гел/сапун и нещо за бърсане. Сега разгледах някакъв магазин за всякакви баня аксесоари и има доста интересни (малко по-скъпи от масово предлаганите на пазара). Стига да покрият добре отворите, може би това ще е решението :)
И преди да скриеш канала му сложи тапа, че тази хартийка не спира аромата. :lol:
Изображение
Последна промяна от iliya_i на чет авг 10, 2017 10:03 pm, променено общо 2 пъти.
Полунашега:
закача се една тясна дървена кутия с няколко списания в нея и скрива едновременно всичките дупки.
Lisko написа:Полунашега:

Lisko написа: с няколко списания в нея
Демоде :-D
Стойка, дето можеш спокойно да сложиш телефона или таблета, ако има контакт за зарядно, ще е перфектно :-D
  • 1
  • 2

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Баня”