• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте!
В момента преустройвам къща за живеене на майка с дете. Къщата е тип вила-колиба с две стаи и остъклено предверие. Мисля да направя импровизирана баня в предверието.
Не искам да влагам много усилия и материали, защото къщата не е тяхна и не е сигурно, че ще останат за дълго.

За банята - намерил съм им бойлер на дърва, мисля да преградя част от предверието. Въпроса е пода на банята. Първоначално мислех да сложа поддушово корито, но като видях цените бързо се отказах.

Дайте идея за някакво евтино достъпно решение. Тук в района има много изоставени и полу-разрушени вили, изобилие от дървен материал, винкели, ламарини.
Какъв е пода на предверието в момента ? Няма да е лошо и някоя друга снимка да качиш ,за да получиш адекватни предложения !
Сподели поне какъв е бюджета и от къде си. Може някой да те спонсорира с малко плочки и една торба лепило.
Два дена си играх да пусна чисто нова помпа RAIDER RD-JET100, с която да захраня къщата с вода от кладенец. Помпата упорито не искаше да засмуче вода, сменях смукатели, маркучи, четох упътвания, говорих с поддръжка - НИЩО. Накрая ми писна, разглобих я, само за да видя, че едно от уплътненията е поставено накриво, когато е монтирано и е повредено, защото е защипано :wallbash: Китайска му работа...

Eто какво измислих дотук. Това е предверието. Подът е циментова замаска, отдолу са някакви тухли. Вкарах бойлера вътре
Прикачен файл:
DSC_0180.JPG
DSC_0180.JPG (92.98 KиБ) Видяна 521 пъти


Извадих един от прозорците, а на негово място направих от стари ламарини ето това. Оттам излиза кюнеца на бойлера
Прикачен файл:
DSC_0176.JPG
DSC_0176.JPG (69.95 KиБ) Видяна 521 пъти

Даже оставих прозорче в него, за проветрение на "банята" :-)
Прикачен файл:
DSC_0177.JPG
DSC_0177.JPG (58.51 KиБ) Видяна 521 пъти


Първо мислех да сложа в единия ъгъл поддушово корито, но като видях, че са по 100+ лева се отказах. Вместо това сложих един голям леген, мисля да пробия сифон в него. Около него ще има някаква завеса. По-умно нещо не ми хрумва засега.
Прикачен файл:
DSC_0178.JPG
DSC_0178.JPG (86.24 KиБ) Видяна 521 пъти

Прикачен файл

DSC_0179.JPG
DSC_0179.JPG (73.12 KиБ) Видяна 521 пъти
Намерих поддушово корито за 20 лв. с него ще реша проблема: https://www.olx.bg/ad/poddushovo-akrilno-ovalno-korito-90h90-ID6LrHP.html
Колега , помисли ли за водата , която ще излиза извън коритото , къде ще отива ? Според мен , не се занимавай с това корито а за тези 30-тина лева (защото толкова ще ти излезне с доставката) по-добре си купи цимент и пясък(а може пясъка да го намериш там наоколо ,както каза че имало много изоставени къщи). Постави тръбата за сифона на пода ,около нея нареди тухли единички (за пълнеж) за да си повдигнеш нивото и удари една циментова замазка !
ivo_steel написа:Колега , помисли ли за водата , която ще излиза извън коритото , къде ще отива ? Според мен , не се занимавай с това корито а за тези 30-тина лева (защото толкова ще ти излезне с доставката) по-добре си купи цимент и пясък(а може пясъка да го намериш там наоколо ,както каза че имало много изоставени къщи). Постави тръбата за сифона на пода ,около нея нареди тухли единички (за пълнеж) за да си повдигнеш нивото и удари една циментова замазка !

Да, така ще направя. Ще публикувам снимки като е готово
Сподели от кой край си, със сигурност ще има хора, които искат да помогнат по един или друг начин.
nеwage написа:Подът е циментова замаска, отдолу са някакви тухли.


Значи щом не е бетон- помисли не е ли по-лесно само да изкопаеш канал за тръбата и сифона, вместо за завдигаш нивото над тръба, поставена НАД замаската.

Успех! Мноу прозорци у тая баня, бре! :-D
Ето крайната версия на банята. Снощи се къпахме всички.
Изображение

Прикачен файл

DSC_0208.JPG
DSC_0208.JPG (89.75 KиБ) Видяна 227 пъти
  • 1
  • 2

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Баня”