Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
PetyrVeliki - специалист
Привет,

Може би малко тъп въпрос, обаче - след като фугирах наново банята (с готова фугираща смес, на Теразид, цветна, само я разбърквам с вода) - гледам че като се намокри пода на банята - фугите потъмняват, и като изсъхнат след това - си се връщат към цвета, който трябва да са.

Та - това ОК ли е ? :D ... или аз нещо не съм направил както трябва и по принцип фугите не трябва да си сменят цвета, без значение дали са сухи или мокри.

Поздрави :)
EDI - майстор
Нормално е, нямай грижа.
Chefo77 - майстор
Аз съм с Мапей, същата работа. Подозирам, че е нормално. Предполагам няма да сменя цвета, ако е епокси, но там цените са други.
Поне ще разбереш, ако имаш някъде теч :)
wanderer - специалист
  • и аз съм с mapei, и при мен цветът се променя. в тази връзка да попитам за впечатления - някой ползвал ли е такова, или нещо подобно -
http://www.ceresit.bg/bg/products/tilin ... agent.html
kozl - майстор
А в мойта баня е на Боре и не се променя цвето на фугата по подо оти съм я импрегнал. :lol:
wanderer написа:
  • и аз съм с mapei, и при мен цветът се променя. в тази връзка да попитам за впечатления - някой ползвал ли е такова, или нещо подобно -
http://www.ceresit.bg/bg/products/tilin ... agent.html
Само че не с таков импрегнатор, а с гръцки ацетоново-смрадлив. Неколко пъти с четка за рисуване до де не спря да попива. И то не що да не се променя цветово, а понеже икономията ме остави без хидроизолация.
Обаче цвето се промени. Е верно че веднъж след след като я импрегнах и еври ден след това със и без мокрене там къде не мое стига парцала за бърсане.
По наблюдение всите останали фуги с времето придобиват един и същи цвят - нещо като немного тъмно сиво. С една четка за зъби и препарат пак стават като нови за известно време, ала е доста търкане в линейни метри :shock: И повечето време са некакви сиви.

Тема "Нормално ли е фугата да си сменя цвета като се намокри ?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: