• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте,
Имам този проблем - температурата на водата от душа се променя сама от топло на студено, после пак топло. Промяната е на интервали през няколко минути примерно. В банята има монтиран бойлер, който се ползва само при профилактика на Тец-а. През останалото време крановете точно преди него са затворени. Имам и друга баня и там нямам проблем. Размених двата смесителя/хидромасажен панел са и са еднакви /и няма разлика. Съседите под мен също имат бойлер в същата баня, но казват че крановете са му затворени и нямат проблем с температурата на водата. Като цяло съм свикнал и лятно време не е много дразнещо, но зимата студена вода на главата не е гот..
Някакви идеи къде да търся проблема?
Благодаря!
Бойлера проточен или обемен?
Не е проточен, някакво Теси към 40 литра.
Nenchev написа:който се ползва само при профилактика на Тец-а. През останалото време крановете точно преди него са затворени.

Принципно Тец не ми е силата, но стана интересно дали тръбата за топлата вода има налягане по време на профилактика и дали бойлера е вързан там, а не към щранга за студена вода...
По време на профилактика, когато ползвам бойлера не съм забелязал да има разлика в налягането спрямо стандартното от Тец-а. Ще видя как мога да проверя къде е вързан бойлера, не би ли трябвало да е към щранга със студената?
Nenchev написа: не би ли трябвало да е към щранга със студената?
Да, тогава не трябва да има проблеми.
Nenchev написа: Съседите под мен също имат бойлер в същата баня, но казват че крановете са му затворени и нямат проблем с температурата на водата.

Копи и пейст на тяхната система, верочтно ще ти изчезне проблема.
Nenchev написа:Здравейте,
Имам този проблем - температурата на водата от душа се променя сама от топло на студено, после пак топло. Промяната е на интервали през няколко минути примерно.


И аз съм на ТЕЦ, и при мен го има този проблем. Обяснявам си го с това, че душ-смесителят ми е с гумените уплътнения. На мивката и в кухнята са с керамичните глави и там проблем не съм засякъл. Бойлер нямам.

Наистина е много дразнещо... :)
Температурата може да се променя при промяна на налягането в тръбите, примерно, когато някой комшия точи топла вода, налягането по тръбите с топла вода спада и се променя смесването в батерията. Така е и при нас в жилищния блок с ТЕЦ. Е от няколко години съм с термо-регулируем смесител и този ефект почити не го усещам. Аз избрах Видима към 160 лв. беше. Има и по-скъпи, а в ЛИДЪЛ в момента гледах към 90 лв, но имат само един изход за душ тип "слушалка".
Или ако има едноръкохватков смесител някъде по трасето, който е отворен и на него има слушарка с бутон за пускане на водата
  • 1
  • 2

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Баня”