• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 12
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
SithLurker - специалист
Здравейте, появи ми се следния проблем на подова плочка в банята. Отчупило ми се е парче от емайла на плочката. С какво да го намажа/залепя за да не продължи да се отчува още повече? Може би лак или епоксидна смола някаква?

Прикачен файл

defekt.jpg отчупен емайл
SithLurker - специалист
Тези плочки поначало май са дефектни и може би трябва да се смени целия под на банята. Незнам дали това е възможно без да се похабят плочките по стената?

В началото когато започнах да ползвам банята (около година след като беше направена) се появиха мокри петна по плочките като че ли са от хартия. Незнам някой виждал ли е такова нещо и нормално ли е. В момета тези петна ги няма вече. Може би са се закиснали фугите, незнам.

Прикачен файл

defekt2.jpg
все едно са от хартия тези плочки. вижте тъмните петна около сифона и фугите.
defekt2.jpg (76.37 KиБ) Видяна 712 пъти
Antonii - специалист
Аз такъв тип дефекти на плочките ги оправям с епоксидна смола.
Ако имате останали някъде парчета от тези плочки може да добавите и малко прах от горното покритие на плочката към смолата.
Другия и най-добър вариант е да смените плочката, ако имате резервна такава.
chapara - майстор
SithLurker написа:
Незнам дали това е възможно без да се похабят плочките по стената?
Напълно възможно е при спазване технологията "плочка в/у плочка" :wink:
torbalan - Дървен философ
В къщи имам доста от тези плочки. Вярно се саморазрушават... :)

Явно са кофти продукт.
jekasus - майстор
Имало лека пукнатина на плочката и за това се олющи след време.
Кай често греши в това нещо/ предполагам че са техни плочки/.
Втората снимка -
Има положена хидроизолация и някъде в в фугирането на пода или в ъглите има пропуснато...
Хидроизолацията спира водата между нея и плочките/ с тоя сифон няма къде да се дренира/, плочите се накисват и променят външния си вид, което най-добре се вижда по кръгчето около сифона.
preslav - майстор
Зачисти добре (обезмасли и подсуши), забъркай си епоксидна смола (двукомпонентно лепило), нанеси внимателно, гледай да не натече встрани (примерно можеш да ползваш бръснарско ножче, някаква пластмасова преградка, за да не натича смолата към фугата. След 24 часа си готов и поправката няма да се вижда от самолет, но е важно да се направи, че емайлът реже като нож.
andro440 - специалист
нищо вечно НЯМА -производствен дефект -купувате плочки за 20 лв и трето качество и след това ревете . Аз не продавам плочки редя такива от 30 години насам и за разлика от Чапъра ,не се хваля ,но до сега ,единствено ,два пъти ,съм попадал на качествени плочи - лазерно обработени и полирани внос от Италия -там и да искаш да сбъркаш -няма как ,лъщят като огледало . Пеживяваш дефекта и свикваш с него -това е ! ако решиш да сменяш плочката -гаранция ти давам ,че ще смениш поне 5 покрай нея
andro440 - специалист
майстора ти е бил доста слаб , аз в такива случаи редя на сухо пода и си местя сифона за да няма такива отпадъци от плочи ....и малки ъгълчета с неправилна форма
Hoвoceлckи - майстор
andro440 написа:
... ако решиш да сменяш плочката -гаранция ти давам ,че ще смениш поне 5 покрай нея
[-X Сменял съм немалко. Цели редове (при ремонт на водопровода). С флекса режа по края, така че да остане по няколко милиметра от плочката (до фугата). След това акуратно изчуквам парченцето до фугата (без лепилото под него). Ако се налага - препилвам от дебелината на новата плочка по края.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 12

Тема "Отчупен емайл на плочка." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: