Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
kozl - майстор
Става ама тербе да се обикаля по магазините.
surfthesummer - специалист
пон юни 11, 2018 10:56 amnikolov333 написа:
А не става ли с друга връзка към чинията.. Мисля, че се продават такива тръби 90гр. за тоалетни, които са с еднакъв диаметър на цялата тръба.. https://www.masterhaus.bg/ru/product/34 ... 0mm-a90-90
Това коляно изглежда супер! Благодаря! Сега ще скокна до Мастерхаус.
jekasus - майстор
surfthesummer написа:
Гледам, че ф50 тръбите, там където са разширявани, не ги е залепил - трябва предполагам?
Трябва да се лепи, на вертикалата по може, но пак трябва...
surfthesummer написа:
Да ги сменям ли овъглените?
Изгаря повърхностния слой на тръбите при нагряване с горелка - не е страшно.
Понеже не са замазани - пусни вода по тръбите за около половин-един час на всички изводи за канализация.
kozl написа:
И губиш ревизията.
Не се губи, ако имаш достъп към по-евтин вариант...
Но понеже е промяна на проекта, трябва да се допита до проектант, стр. контрол и други "вампири"...
surfthesummer - специалист
Благодаря на всички за помощта! Купих вчера бялото коляно на Alcaplast, предложено от nikolov333 - https://www.masterhaus.bg/bg/product/34 ... 0mm-a90-90.
Продавач-консултантът беше категоричен, че то било само за моноблок, не ставало за тоалетни чинии за структури :?. На мен присъединяването ми изглежда идентично с черното коляно, което идва със структурата на Ideal Standard, но може и да греша...
Още веднъж, благодаря на всички и най вече на nikolov333 =D>
kozl - майстор
Проблема може да се окаже в гривната, която го хваща към структурата. Ако не става с гривната, трябва да се укрепи по друг начин, за да не измести докато се пъхне чинията.
jabata - специалист
Какво стана колега, подвърза ли тоалетната?
Иначе по същото време и аз като тебе изправях кривите краставици на един "Майстор", който даже искаше да ми върже водата на структурата с мека връзка, и го изгоних.
Та накрая си я вързах сам. Първото условие, нагласяш структурата по височина, спрямо готов под. След това слагаш оригиналната тръба, и тогава гледаш как ще пасне. Гледайки по снимките ми се струва че ако махнеш последната дъга сложиш едно удължение, нещата ще си дойдат на мястото. При мене големия проблем беше че вертикалния щранг беше под ъгъл. Вместо отвесен, и оттам идваше че като сложа на У-тката 45 дъга, пак не идваше хоризонтално. Но понеже всяко едно съединение има малко свободно пространство за наместване, и с една дъга 15 градуса стана перфектно. И така както започнах си доопаковах структурата с картон.
рашкета - специалист
Аз мисля, че се прави от мухата слон. Елементарна операция за що-годе читав майстор. И забравете вече тея филми един кърти, втори прави ВиК, трети маже и следващия лепи плочките. Искайте един човек да се занимава с обекта от-до. Така няма оправдания и излишни плащания.
Инак на автора ще кажа, да си намери някой който разбира, защото по това какво е писал усещам, че ще направи някоя беля...Успех все пак..
nikolov333 - майстор
:) рашкет, искрено ме разсмя, понеже се сетих за една друга тема за баня, дето човека беше описал подобие на шекспирова трагедия с неговата баня.. Нещо от сорта на четвърта година в търсене и гонене на пишман майстори в среден по големина град. Та на теория съм съгласен с тебе, ама на практика предпочитам тесните специалисти за всеки вид работа..
jekasus - майстор
nikolov333 написа:
ама на практика
На практика ситуация е много сериозна - мамата се ....
Тесните също много се дънят...
nikolov333 - майстор
Така е, ама са по-свободни заради тясната си специалност и може случайно да го улучиш. Баш майсторите сте като шестица от тотото... Горе долу толкова рядко се пада, колкото да намериш някой свободен в близките месеци, че и години . :-D
viewtopic.php?f=4&t=50477&start=20#p931259

Тема "Помощ за вградена структура" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: