Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте. Крана за спиране на водата вкъщи е блокирал в отворено положение и не може да се затвори, а общия кран откъдето се спира водата на цялата къща е в мазата на един комшия, който не разрешава да се влиза в мазата му и съответно не може да се спре водата, за да се смени блокиралия кран. Не съм много опитен с водопроводите. Можете ли да ми дадате някакъв съвет ? Блокиралия кран има ли някакъв вариант да тръгне или водата по друг начин да се спре ? Иначе едни познати казаха, че в такива случаи трябвало да се ходи в общината да се подава жалба, за да може да се влезе в мазата на комшията, но засега поне не ми се занимава с подобни неща, а и ще отиде сигурно няколко месеца :sad:
EDI - майстор
Сменяш кеклата под налягане, като първо отваряш всички кранове в къщи.Малко ще се поомокриш, ама стават и така нещата.
preslav - майстор
Щом става въпрос за къща, със сигурност има водомерна шахта и със спирателни кранове, които би трябвало да са собственост на ВиК - обади се на ВиК, ако трябва им плати те да сменят крана в къщата ти. Често на дървени глави като тази на комшията ти им помага шише ракия - увират доста бързо, но няма гаранция, че и кранът в неговата маза не е "замръзнал".
Да, където казваш може и да стане с ВиК-то, защото доколкото знам те поддържат водопроводите преди водомера и въпросният кран е точно там и ще взема пробвам. Благодаря :prayer:
preslav - майстор
Можеш да опиташ и сам да затвориш тротоарния кран, би трябвало да е с квадратен щок - има такива ключове. Само предупреди комшийката, че да не и спреш водата точно когато се подмива.
шоп - майстор
пон дек 03, 2018 2:02 pmpreslav написа:
Често на дървени глави като тази на комшията ти им помага шише ракия - увират доста бързо
Или тояга:-)
Нагледал съм се на такива орташки,баджанашки и роднински отношения.
Изхода е самостоятелна партида и захранване от ВиК.
Звънях на инкасатора за водата и той каза къде се намира шахтата, където бил общия водомер и от там да спра водата стига да работели каза крановете :mrgreen: Тия дни ще взема пробвам. Благодаря :partyman:

Тема "Блокирал кран" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: