Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Mitashki_MM - специалист
Здравейте - пак става дума за блажната боя върху стените - като гледам е на 2 ръце и отдолу май има гипсова шпакловка. Преди 5-6 години неизвестен "майстор" е минал с някакъв розов грунд и налепил плочките - освен първия ред всичко друго беше във въздуха и се държеше от фугиращата смес. Лепилото останало на фаянса - само по периферията е захванало за стената. Четох съветите при такива бани всичко да се сваля до панела чрез яко маане с теслата. В случая самата боя на повечето места е здрава и не пада при дране та се чудих след като мернах 2 единични мнения, че можело и да се минат стените с някаква хидроизолация дето ще хване добре върху боята и после върху нея да се реди фаянса. Още едно мнение бях видял за циментова шпакловка с мрежа. Някой дали е пробвал в практиката си подобен метод дето да спестява хамалогията със щавенето на панела до голо и ако може да сподели малко по-подробно материали, техника на полагане и други тънкости ако има.
joroantonov - специалист
След случай аналогичен на твоя - плочките се крепеха на фугата, махнах плочките изградих си конструкция от картон и си залепих плочките сам. Хамалогията беше изнасянето на старите плочки и донасянето на новите.
Mitashki_MM - специалист
Благодаря - все понимал.
Само дали сте виждали някъде да продават от тия предпазители за ъглошлайф дето да имат ръкавче за включване на прахосмукачка?
muhala - специалист
Аз махнах блажна боя от кухнята с флекса и диск за неметал. После грунд, циментова шпакловка с мрежа.
jekasus - майстор
пет дек 07, 2018 2:13 pmMitashki_MM написа:
Благодаря - все понимал.
Само дали сте виждали някъде да продават от тия предпазители за ъглошлайф дето да имат ръкавче за включване на прахосмукачка?
https://bashmaistora.bg/%D0%BF%D1%80%D0 ... 51463.html
https://bashmaistora.bg/%D0%BF%D1%80%D0 ... 51347.html
Но, ако наистина има гипсова шпакловка, то газова горелка също ще помогне. Гипса при нагряване ще се отлепи от бетона и ще остане едно леко почистване със телена четка.
Понеже са показани руските клипове, то там са боядисвали направо бетона, и то още "суров", и да премахнеш боята е почти "мисия невъзможна" без нужните инструменти...

Тема "Отново за панелните бани" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: