Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
turbocharged - специалист
Много сложно това с млечната и борната киселина. Може ли да си мием душ кабината с кисело мляко?
lov - майстор
gnt69 написа:
............. На мен пък ми стана интересно за борната щото имам кило в къщи. Миналата година го слагах като пръскам доматите и краставиците за завръза.
Да, пръскането спомага доста за доброто опрашване и предпазва от окапването на завръзите на доста от зеленчуковите култури.Не само на домата и краставиците. Освен това може да се обработват и корените на посадъчния материал. Действа антисептично и предпазва в последствие от разни заболявания на растенията които нормално се намират в почвата.
Много хубави примамки става за борба с хлебарките и голите охлюви. А също и с мравките. Само се наръсва малко.
turbocharged написа:
Много сложно това с млечната и борната киселина. Може ли да си мием душ кабината с кисело мляко?
Явно четенето след третия ред е наистина ужасно сложен мисловен процес за вас щом питате дали може да си къпете банята с кисело мляко. Да може и препоръчително е да добавите и добре ферментирал зелев сок. :lol:
Та наистина спирам да пиша за да не ви се размъти хептен мозъка и повреди турбото с това бързо зареждане на инфромация :lol:
Последна промяна от lov на съб фев 09, 2019 8:58 pm, променено общо 1 път.
gnt69 - майстор
съб фев 09, 2019 8:39 pmlov написа:
Та наистина спирам да пиша за да не ви се размъти хептен мозъка и повреди турбото с това бързо зареждане на инфромация :lol:
=D> :partyman:
turbocharged - специалист
Lov знаеш много неща, ама кажи ги на подходящ въпрос. Говорихме за почистване на душ кабина помниш ли? С цвик, млечна киселина или кисело мляко да я чистим?
lov - майстор
съб фев 09, 2019 8:39 pmlov написа:
......... щом питате дали може да си къпете банята с кисело мляко. Да може и препоръчително е да добавите и добре ферментирал зелев сок. :lol:
Явно ще трябва да се самоцитирам защото третия ред ви идва отново в повече. :-D
lov - майстор
Аа... то при зелето и разни други трушии си е млечно кисела ферментация. Та и зелевия сок не е за пренебрегване. Та не съм излъгал :-D
Гост - специалист
Тези розовите отлагания по стените на душкабината не са мухъл или плесен. Тези слузести образувания са щамове на бактерия. Храни се със остатъците от сапун. Няма да търся латинското й наименование. Не съм пробвал антибактериални сапуни, за да уморя тези гадини от глад, пробвах по- радикални мерки и ще ви открехна и вас.
Отивате в аптеката и купувате таблетки за чистене на зъбни протези (ченета). Няма да казвам марка, за да не правя реклама.
Слагате таблетката в съд с вода, тя прави фшшшт, изчаквате да се разтвори и с домакинска гъбичка за съдове топвате и търкате поразените участъци. Освен, че този разтвор успешно премахва плаката, варовика от нечии втори зъби- успешно се справи и с отлаганията по душкабините.
Пробвайте и после черпете по една виртуална бира :prost:
chapara - майстор
Някоя друга снимка на поразени участъци би казала доста. До тук са само уроци по химия :-D и хвърляне на боб. Моя боб подсказва че пораженията са само по силикона с който е уплътнена кабината, слабост на силиконите във влажни непроветрявани места. Лечението е изчистване на силикона и подмяната му с полиуретанов уплътнител. По принцип при монтаж на душ кабини вече се ползва такъв уплътнител, като се поставя на профила по средата малко количество, което да уплътни, но да не избива по плочките :idea:

Тема "Почистване на душ кабина" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: