Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте, колеги,

Търсих доста из форума, но не успях да намеря решение конкретно на този проблем, затова моля да ме извините, ако вече има такава тема.

Реших да сменя двата затварящи механизма за смесители на батерията в банята с керамични, тъй като този за топлата вода от доста време е проблемен. С механизма за студената вода нямаше никакви ядове - пасна перфектно, но при този за топлата, при затворено положение си тече доста стабилно и не може да спре водата докрай. Видимо, когато ги сравнявам със стария, няма особена разлика.

Тествах да разменя двата нови механизма, за да изключа това, че единият е дефектен, и положението беше същото (отново топлата вода не се спира).
Тествах и да сложе стария (не керамичен) механизъм, който беше за студената вода, на мястото на този за топлата - работи перфектно (т.е. би трябвало размерите им да са еднакви).

Въпросът ми е - на какво може да се дължи това?

Това е леглото за кранчето на топлата вода:
https://my.pcloud.com/publink/show?code ... FK3V0qdSay

Тук са сравнени стар и нов смесител
https://my.pcloud.com/publink/show?code ... CqKf6ccFLk
https://my.pcloud.com/publink/show?code ... L8gQL8zz3V

Предварително благодаря за помощта!
VLADO66 - майстор
Това се дължи на втулката в батерията, която е корозирала и уплътнението на керамичната глава не ляга плътно върху нея.Трябва да се смени.Въпроса е че има няколко вида.
lov - майстор
Идва с една идея по дълбоко леглото. И е нормално за по старите батерии щото на китайчетата са малко по плитки и ги правят за тях. Най лесния вариант е да смениш гумичките. Продават се такива отделно. Те са малко по твърди и дори доста трудно се вкарват в патрона. Сменяш и на двете щото е почти сигурно че и другата след време ще текне нищо е за сега държи.
Показвал съм някъде из темите но нямам време да ровя къде е.
VLADO66 - майстор
И аз имах същия проблем, но при мен не течеше, а капеше ,силено от едната глава точно на топлата вода.Пробвах няколко глави уж маркови и не стана.Проблема си го реших, като намазах керамичната глава там където ляга на втулката с PVC лепило на Bison/имах го под ръка/Преди да завъртя кранчето изчистих с фина шкурка леглото измих и подсуших.Много не ми се вярваше че ще стане, но от година не е капнало капка от този кран
lov - майстор
Дето се казва нещата са отиграни от години и то многократно. Дори на плитка батерия като им се райберова леглото и почват същите номера.Отделно това силиконче е доста мекичко и като няма достатъчен натиск налягането го изплюва в повечето случаи. А в повечето случаи такива стари батери дето са с врътка почти винаги им се налага да се минат с райбера.
Та съм се запасил с достатъчно такива гумички да не се чудя кое кога и как и да няма изненади. Па то и ме досрамя да си купя само няколко щото бяха по 5 стинки. :lol:

Тема "Течащ затварящ механизъм за смесител" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: