Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
zafirov - помощник
пет сеп 06, 2019 8:21 amkozl написа:
На снимката ми се струва, че полата на сифона ти е над нивото на замазката, а трябва да пропадне под това ниво.
Каква хидроизолация ще ползваш?
Аз работих с 2К Мапеластик и директно обмазах с четка полата като напълних и първия цилиндричен улей на сифона Viega.
Лепи се добре върху полата.
Пробвах 1К синята на Боро Аквастоп 3, но лепи значително по-слабо в-у пластмаса, па и не само.
Да, полата на сифона е 4-5 милиметра над замазката в момента. За да е 2 градуса наклона на тръбите, ще трябва да повдигна с около 1см. настоящото ниво в зоната под душа и с още един сантиметър другата зона, за да станат две нива.
За повдигането мисля да ползвам армировъчна мрежа и готова замазка Баумит Солидо Е160 директно върху настоящата, а междувременно се чудя да мажа ли хидроизолация в канала на тръбата, или фитингите и наклон 2 градуса са достатъчни.
Не съм взел още никаква хидроизолация, оглеждам се за препоръки и ще потърся посочената Мапеластик.
съб юли 27, 2019 8:07 pmjekasus написа:
За айфонаджии :-D -
IMG_20190727_142532.jpg
IMG_20190618_121435.jpg
image_from_27_Jul_2019.jpg
Сега по същество-
Мивката е добре,
Направи си ниша над вградена структура, така няма да имаш боклук между паравана и куфара на структурата, самия параван ще е по-тесен и ще се закрепи към тънката стеничка на нишата, и вероятно няма да му потрябва горен държач.
Вградения смесител на лявата стена, тоест на тясната стена на душевата зона. Пити от стената не ми харесват, от тавана са по-ефективни заради възможноста да ги разположиш където искаш.
Разгледай тази тема - банята ти е за този вариант - viewtopic.php?f=4&t=30378
Здравейте, може ли да ми кажете каква е програмата за 3D дизайна, който се вижда на втората снимка?
jekasus - майстор
bubetoo написа:
Здравейте, може ли да ми кажете каква е програмата за 3D дизайна, който се вижда на втората снимка?
Не си спомням името, но я имат почти всички продавачки/дето се правят на дизайнерки/ на плочки във всичките продавалници за плочки.
zafirov - помощник
пет сеп 20, 2019 7:20 pmbubetoo написа:
Здравейте, може ли да ми кажете каква е програмата за 3D дизайна, който се вижда на втората снимка?
Здравей,

за програмата - не съм много сигурен, в магазин за плочки беше и не ѝ запомних името. А иначе аз ползвам две - Google Sketchup и Floorplanner. И двете са безплатни за не-комерсиално ползване, а според мен дават и по-добри резултати.

ПП Специално втората има страхотен рендер енджин и голям избор готови мебели т.е. идеална е за дизайн и преглед, а първата ползвам да си чертая конструкции и да пресмятам какви материали ще ми трябват,

Поздрави!
zafirov - помощник
Здравейте,

банята ми е готова и предстоят финални щрихи, но възникна малко неочаквана ситуация - планирах да монтирам плосък хоризонтален бойлер над вратата и съответно всичко е изградено около тази концепция, но при пробиването на отворите за дюбелите, носещи бойлера, се оказа, че "трегерът" над вратата е изграден с 25см. газо-бетонни блокчета. Набихме 14мм. Фишер дюбели, но все пак се чудя дали ще издържат 90-95кг. бойлер пълен с вода?

Бойлерът е 80 литра Аристон Велис (реално 65л. + 28кг. собствено тегло т.е. малко над 90кг пълен) и мисля да се увисна на куките, за да тествам, но за всеки случай Моля за вашите мнения.

ПП Ще съм благодарен и за съвет как да я кача тази 28кг пущина горе, че пространството е доста тясно :)
Изображение
Последна промяна от zafirov на пет дек 27, 2019 11:46 pm, променено общо 1 път.
nikolov333 - майстор
Не си правете експерименти с окачването на бойлера, че съм гледал снимки из форума, как се трошат порцеланова мивка и тоал.чиния и е късмет, че в тоя момент в банята е нямало никой.. Минимума за мен е шпилки с течен дюбел, а най-добре през цялата стена с шайби и гайки..
kozl - майстор
Аз бих го закачил с планки към тавана (стоманобетоновата плоча).
zafirov - помощник
Увиснах се с въже на всяка една от куките по отделно, и се залюлях леко - издържаха ме т.е. всяка кука е тествана на повече от двойно натоварване спрямо пълен бойлер. В такава ситуация не ми се моткаше да купувам планки, течни анкери и т.н., и го качих - в момента виси пълен и ще наблююдавам за признаци за разхлабване на дюбелите.

При тестването, обаче, възникна нова ситуация - батерията на душа е термо-смесител и като врътнах крана текна само студена вода. Почаках малко и си поиграх с врътката на температурата, но водата не се промени. Помислих, че батерията е с обратни входни тръби и я обърнах, пуснах и този път само топла вода т.е. може би водата тече само от единия канал и термостата е заседнал затворен. Някакви други идеи какво му е на този смесител и защо се държи така?

Тема "Съвети за нова баня" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: