• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
Без значение стенен или на мивка, струята шиба винаги по тая запушалка и пръски навсякъде... После хората я вадят, и после се губи някъде...
Тук мръднах чучура на стенен леко настрани, че да не пръска/пуш с преливник/.
Със сигурност пуша ще бъде отвит след време.

Прикачен файл

IMG_20200721_172624.jpg
IMG_20200721_172624.jpg (93.35 KиБ) Видяна 176 пъти
Kondor1 - специалист
вт юли 21, 2020 10:44 pmjekasus написа:
Без значение стенен или на мивка, струята шиба винаги по тая запушалка и пръски навсякъде... После хората я вадят, и после се губи някъде...
Опитай се да си представиш, че не всички мивки и смесители са точно с този размер / съотношение / позиция. Това, че на твоята мивка струята пада точно в/у сифона си е твой лош късмет. Но трябва поне малко въображение за да схванеш, че това е частен случай и да не правиш мега обобщения. PS: И това да слагаш смесител за душ в мивка е разпространена простотия, но няма нужда да се излагаш.
Последна промяна от Kondor1 на ср юли 22, 2020 8:52 am, променено общо 1 път.
jekasus - майстор
Kondor1 написа:
И това да слагаш смесител за душ в мивка е разпространена простотия
:-D Съвет - пак да погледнеш...
Дори да съм фен на стенни смесители и тия в мивката не ги харесвам...
Kondor1 написа:
За плочките няма да казвам нищо, те говорят.
Ако разбираш нещо от плочки, да те чуем...
Kondor1 - специалист
ОК, смесителя не го догледах - заприлича ми на душов. Вярно, че и плочките са въпрос на вкус, просто се разминаваме доста.

Въпросът е в това, че никой не е казал, че струята от крана трябва да цели дупката на сифона. Ако случайно се е получило и не си помислил как да е, но ако нарочно е подбирано така е доста зле като идея. Единият вариант е да решиш, че производителите на сифони са големи глупаци с тия тапи и не знаят как пръска водата. Другият е да помислиш дали са нямали нещо предвид. Виждал съм подобни случаи със струя точно в сифона в доста хотели (и липсваща тапа) и други места и се чудя кой и как подбира и обзавежда баните.
EDI - майстор
Като започнеш да се миеш, разбираш, че точно там трябва да е струята, плътно около сифона.На мен точно такава дължина ми е най-удобна.Който иска, да си го врътне чучура на 2 см ляво, дясно и няма да му пръска.Аз лично този тип сифони не ги понасям, може и да съм изостанал, знам ли. :lol:
Kondor1 - специалист
И ти ли страдаш от липса на въображение? Ако мивката ти е миниатюрна, може и да си мислиш, че "точно там" е правилното място. Интересно мивки с по-голям размер в дълбочина и сифон е дъното какъв замисъл имат - кранът да е максимално плитък и забит към стената, а останалото е празно място за престиж. Има и зле проектирани мивки, които са направени да пръскат при всяка възможност вместо обратното особено в комбинация с неподходящ кран. Доста хора ги интересува основно естетиката като под естетика се разбира нещо екзотично и нестандартно. После се чудят как да я използват.
EDI - майстор
Не страдам от нищо :lol: , просто така ми е удобно.Ако сменям в къщи и новия смесител ми харесва, но не стига или подминава сифона, просто му сменям чучура.За мен е важно моето удобство, друг търси друго, свят шарен. :partyman:
  • 1
  • 2

Тема "как се развива метален сифон?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: