Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
brum - майстор
Ха, ми не знаех. Трябва да видя с другото копче дали ще успее да изсипе всичката вода.

Но и не го ползваме това 1/2 изсипване. Цял живот си цъкам двете копчета на веднъж :) .
i486 - специалист
ср авг 25, 2021 8:24 amiliya_i написа:
Този поплавък е за 1/2 нивото. Какъв е смисъла да имаш 2 бутона които ще изсипват едно и също количество вода при твоето "правилно" регулиране?
И като казвам, че е трябвало да повика майстор започват обвинения, че тук всички били майстори. Ако нямаше друг проблем, това "правилно" регулиране така щеше да си остане. И даже човекът ще си вярва, че се е справил.
iliya_i - майстор
Момчета, ако искате да регулирате количеството на водата, което ще изсипе казанчето, това става от другия поплавък - на пълнещия механизъм. Прави се с въртене на този червения винт. Разбира се, само до границата, при която нивото достига до преливника. Има и други модели, при които поплавъка се регулира със зъбна рейка.
Изображение
Изображение

Този поплавък, който е на изпразващият механизъм, има за задача да спре изсипването при достигане на около 1/2 ниво в казанчето. Той също се регулира от рейката.
brum - майстор
Това е ясно като бял ден като отвориш казанчето. А нивото на преливника се наглася. Това мисля да направя - да вдигна нивото на преливника с 2-3см. В момента поплавъка за пълненето е на ниво съобразен с преливника.

Тема "Проблем с изпускащия механизъм на чисто нов моноблок Видима" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: