Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте!
Предварително се извинявам, ако темата не е на мястото си или вече има отговори на въпросите ми, в такъв случай ме насочете към отговорите им. Може би са и малко глуповати.
Предстои ми преместване на нов адрес в апартамент, който има нужда от основен ремонт. Банята ще е на първо време, като смятам сам да я оправям. Занимавам се с ВиК и не съм се интересувал от другите СМР в банята. С тръбите и тока ми е ясна работата, но сега ми са нужни съвети за плочките.
Подаряват ми няколко кашона с плочки, като не се знаят дали са фаянсови или теракотени. Ако се окаже, че са тънки фаянсови, то въпроса ми е дали мога да ги налепя на пода? В момента пода е на мозайка, трябва ли да я обработвам с нещо? Какво лепило да взема? Тръбите няма да ги вкопавам по стените, поради лични причини. Как да ги облепя с плочките, за да се получи един вид рафтче? Само с лепило и подпиране ли е цаката? В момента щранговете са си неподменени и затворени с интернитови плоскости с райбери, грозна работа. Какъв куфар да им направя, като целта е след време да може да се отвори и да се работи спокойно? Мисля си, че най-евтино и бързо ще стане с ПВЦ ламперия и кнауф профили. Какви са вашите мнения?
Засега това ми е в главата. Предварително благодаря за отговорите?
Весели празници!
chapara - майстор
За сега по Коледните празници аз ще помълча и ще се включа след разбирачите, само ако има нужда от технически корекции.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
чет дек 23, 2021 11:43 pmchapara написа:
За сега по Коледните празници аз ще помълча и ще се включа след разбирачите, само ако има нужда от технически корекции.
:drinkers: Аз препоръчвам, да почистиш хубаво банята, да смениш тръби, щом трябва и му разбираш* и да се отдадеш на печелене на пари и четене по интересуващите те теми :drinkers:
Фаянс на под - не.*ВиК специалисти се търсят, обяви се

Тема "Новобрански въпроси за плочки и банята" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: