Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте, искам да се обърна към майсторите във форума, за мнение и съвети за моето скромно начинание.
Аз не съм майстор, но си знам възможностите и смятам, че ще мога да се справя с това което съм си наумил, а именно ремонт на тоалетна.
Тоалетната е самостоятелно помещени, с малки размери. Доста старичка, но пък върши работа. Дойде й ред и на нея за освежаване, и съм решил да направя следното нещо(ще се ориентирате по снимките): Премахвам мивката и понеже помещението няма канал, пригодявам сифон на пода от канала на мивката. Къртя плочките. Извеждам нови кабели за осветително тяло, най вероятно лед панелче в средата на тавана и понеже няма вентилатор, втори кабел от фазата за към вентилатора, с двоен ключ, за двете по отделно. Понеже не съм много добър със шпакловането идва тънкия момент...минавам блажната боя по стените с ламелата на флекса, минавам всичко с бетон контакт и лепя гипсокартон, от тънкия бял. Фугирам с мрежа и гипсова шпакловка и слагам латекс, миещ се, без да шпакловам стените изцяло. Около вратата обикалям гипсокартона с лайсна. Подът ще е гранитогрес с флексово лепило, без перваз. Первазът ще е пластамасов, с винтове за стената.Тоалетната е моноблок. Не е с долно пълнене, както ми се искаше, но пък е компромисен вариант от другите му характеристики.
Приемам всякакви съвети и мнения, за да ме улесни и да стане хубаво. Какво бъркам и какво пропускам, надявам се да не ми спестите.
Благодаря.
Прикачен файл:
1650952975333.jpg
Прикачен файл:
1650952975306.jpg
Прикачен файл:
1650952975278.jpg
1650952975278.jpg (117.14 KиБ) Видяна 367 пъти
stefanjor - специалист
Ето ремонт на идентична тоалетна:
viewtopic.php?f=17&t=33330&start=30
Да, полезно е. Малко различно като идея, но полезно. Благодаря.

Тема "Проект за ремонт на тоалетна -мнение и съвети" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: