• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
шоп - майстор
вт авг 23, 2022 11:18 amabracadabra написа:
За смяна на сифона:
-Няма ли много да се разбиват плочки и т.н.?
-Как ще стане?
-Има ли такава тема тук(ще потърся)?
А защо ще сменяш сифона?

Ако ще го сменяш ще правиш и основен ремонт на банята и няма да питаш колко плочки ще се разбият :idea:
Hoвoceлckи - майстор
Щото kozl му каза ... Да кажа и аз, че моят е точно такъв - алуминиев, на ~25 години и през ум не ми е минавало да го сменявам. Все пак ще му се случи в (надявам се) близко бъдеще, поради генерален ремонт.
brick - специалист
Сифонът на снимката е стандартен чугунен от късния соцпериод. Същия модел оригинално се слагаше в баните на софийските панелки, строени през 80-те. Фабрично трябва да е окомплектован освен с тапа, и с решетка, но никога в панелка не съм виждал тези "аксесоари" да са налице - дори в чисто нови апартаменти веднага след получаване на ключовете от новодомеца (имам впечатления от няколко).

Към автора - за да работи водният затвор, тапата трябва да уплътнява херметично, което налага да е от мек материал (гумена/гумоподобна), а ръбът на отвора да е гладък. Може да потърсите и по-хубава решетка.
abracadabra - специалист
Благодаря на всички за отговорите. За момента няма да сменям чугунения сифон. Сложих му тапата от снимката(малко я пообработих с макетното ножче), мисля че стана мн.добре. Радвам се на чертежа който се показва точно как работи сифона(понеже не открих такъв в мрежата).

Благодаря, майстори!
  • 1
  • 2

Тема "Подов сифон за баня със странично оттичане" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: