От една страна е гадна работа. От друга страна, ако си е твое трябва да се направи както трябва. Аз когато не мога да направя нещо го отлагам за момента когато мога. Но всеки сам си избира кое как да прави.

съб мар 18, 2023 12:35 amchapara написа: За теб се постарах да кача видеоклип, а ти не си го и погледнал. Уф, чукчаЕ що така мислиш. Тва колко дрелки да купя с тая производителност на чистене. Ще видя с една лопатка за къртача дали няма да стане по-добре, на предната под боята имаше нещо като шпакловка.![]()
пет мар 17, 2023 1:13 ampipilica написа: .......мисля да сложа зелен картон на конструкция и отгоре плочките, банята е голяма и няма да се стесни много с по 4 санта на стена. Та какво ви е мнението за тая система, тавана също ще го направя окачен.Колко ще да ти е голяма банята, ще откриеш че тези 8-10 санта по всяко направление са много. Отделно зеления картон трябва да е два ката.
съб мар 18, 2023 1:16 ampipilica написа:Мисли по-широко, нищо, че панелка... душкабина? стъкло? рисувани стени? винил?
Оф за мен си е и май ще чака месец два, че ся ама хич не ми се маха боя, бе хич ли няма начин да сложа тоя картон за два дена и после плочките.
съб мар 18, 2023 2:36 amMamaMy написа: Това с картона го правят майсторите когато ги мързи. Аз лично за мен си повече не бих си го позволил. Най-малко се получава конденз на гърба на картона и един гаден черен мухъл който няма как да премахнеш. Един приятел с подобна обшивка е пробил дупки в основата към външна стена и от кухината нагоре към тавана. Всяка година му давам по един компютърен вентилатор и той го монтира горе да тегли. Долу е сложил ситна мрежа против мишки. Твърди, че като изгори вентилатора, ако до седмица не го смени почва да мирише на мухъл в цялата къща.Това е брутално!! Как се живее в такова жилище
Аз нямам подобна вентилация, но нямам и обоняние. Сигурен съм, че отзад е почерняло.
нед мар 19, 2023 7:52 amkrasi92 написа: За пистолета с горещ въздух е голяма играчка и бавна работа. Газова горелка решава уравнението много бързо но си трябва добра вентилация и противогазНе е много добра идея. С нагряване боята изпуска мазнини които попиват в бетона и се нарушава адхезията на последващи матеряли, да не говорим ако се получат сажди от прегряване.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: