Привет.
Кооперация тухлена, строена 1960та г.
Баня с тухлени стени, вътрешна.
Последен етаж (4ти) ,среден апартамент, краен вход.
Плочките са серия Frame .
Нещо като 25х75 см са.
Лепени (уж) на гребен и качествено с cm16 върху мазилка (май няма картон, освен на един куфар с тръби).
Напука се глазурата няколко месеца след залепването, сега в жегите, когато денем е 35 градуса, а нощем 15. Има фуги 3 мм с фуга Церезит, плочките са до 2м височина, нагоре е мазилка и латекс.
Напукана е само една стена (около вратата) и куфара за тръбите до нея, два цвята (син и индиго). В банята има още 2 стени - бели и шарени от същата серия, те не са мръднали.
Като се потропа на тях звукът е неравномерен.
Как да разбера майстора, плочките , мазилката или блока е виновен?
Дали понеже разликата между дневни и нощни температури е над 20 градуса това не е причината?
Дали ги е залепил смотано, и от напрежението са се напукали?
Дали не са твърде големи самите плочки за тая баня на последен етаж?
В смисъл вече съм платила и плочките и труда, ясно ми е ,че за плочки купени миналата година дори да е кофти серия едва ли ще ми върнат пари, както и майстора не ми се вярва да си признае вина, но все пак тази баня трябва да я вкарам в експлоатация, тоест ще търся някой да я оправи, поне проблемната стена, ама как да се избегне да не се случи същото, това е въпроса!?
Благодаря.
Кооперация тухлена, строена 1960та г.
Баня с тухлени стени, вътрешна.
Последен етаж (4ти) ,среден апартамент, краен вход.
Плочките са серия Frame .
Нещо като 25х75 см са.
Лепени (уж) на гребен и качествено с cm16 върху мазилка (май няма картон, освен на един куфар с тръби).
Напука се глазурата няколко месеца след залепването, сега в жегите, когато денем е 35 градуса, а нощем 15. Има фуги 3 мм с фуга Церезит, плочките са до 2м височина, нагоре е мазилка и латекс.
Напукана е само една стена (около вратата) и куфара за тръбите до нея, два цвята (син и индиго). В банята има още 2 стени - бели и шарени от същата серия, те не са мръднали.
Като се потропа на тях звукът е неравномерен.
Как да разбера майстора, плочките , мазилката или блока е виновен?
Дали понеже разликата между дневни и нощни температури е над 20 градуса това не е причината?
Дали ги е залепил смотано, и от напрежението са се напукали?
Дали не са твърде големи самите плочки за тая баня на последен етаж?
В смисъл вече съм платила и плочките и труда, ясно ми е ,че за плочки купени миналата година дори да е кофти серия едва ли ще ми върнат пари, както и майстора не ми се вярва да си признае вина, но все пак тази баня трябва да я вкарам в експлоатация, тоест ще търся някой да я оправи, поне проблемната стена, ама как да се избегне да не се случи същото, това е въпроса!?
Благодаря.
Последна промяна от Gatta_Negra на пон сеп 04, 2023 1:22 pm, променено общо 2 пъти.