Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
kozl - майстор
чет сеп 26, 2024 8:27 amAlfa_D написа:
Друго решение - къртя всичко и я правя така, както ми харесва.
Явно е че доста неща не знаеш, но знаеш ли изобщо какво ти харесва, че примерно на втората рисунка кенефа го нема :?

Изображение

Изображение
chapara - майстор
Виж сега един произволно избран подов сифон как изглежда и колко е разстоянието от тръбата до готов под с плочки.

https://www.masterhaus.bg/bg/product/20 ... sm-vetrilo

От снимките тея черти към сифона (улами), трябва да са на деветдесет градуса една спрямо друга, защото плочките са с деветдесет градусови ъгли!
Баня с два сифона не можеш ти да направиш, това е друг пилотаж.
За теб остава варианта един сифон в поддушовото пространство с общ наклон на банята към него.
jekasus - майстор
Може ли снимката на куфара, дето цукала.
Също, извън банята,където коридора...
Често променяме подобни глупости от тия архитекти, и подобни...
Alfa_D - специалист
чет сеп 26, 2024 9:12 pmjekasus написа:
Може ли снимката на куфара, дето цукала.
Също, извън банята,където коридора...
Често променяме подобни глупости от тия архитекти, и подобни...
Ами другото е стена, посочил съм размерите на куфара. Две стени с гипсокартон и две стени с мазила. Не искам да къртя замазката на пода и си мислих, че има някакъв скрит за мен замисъл за тези два сифона.

Едното, което си мисля, че банята трябва да се раздели на две части с някакъв праг.
Другото - да не би да са имали предвид някакъв линеен дълъг правоъгълен сифон с два отвора за оттичане, примерно 1300 мм, по дългата страна. В този случай наклоните биха били по-лесни и логични.
Всъщност, не видях снимка на реална баня с два сифона :lol: , всички линкове за баня с два сифона водят към въпроса - какво да правя с втория сифон.

Изображение
Alfa_D - специалист
И още един вариант със съвсем лесен наклон:
Изображение

Абе ще я направя тази баня, просто исках някаква подсказка или снимки, за да спестя време за четене на теория :lol:
Вече си купих лазерен нивелир и камера за ревизия на отходните тръби.
jekasus - майстор
пет сеп 27, 2024 3:38 pmAlfa_D написа:

и си мислих, че има някакъв скрит за мен замисъл за тези два сифона.

Всъщност, не видях снимка на реална баня с два сифона :lol: , всички линкове за баня с два сифона водят към въпроса
Смисъла на двата сифона е да има втори в сухата част на банята, а дали ще има душ кабина, вана, джакузи, праг или под с две нива е без значение.
Днес се отървах от такава баня, две нива на под, два сифона.
Прикачен файл:
20240927_181649.jpg

Или друг вариант наскоро,
Всъщност много варианти на бани мога да покажа, но ме дразни, че трябва да намалям снимки...
Така че въпроса за куфара си остава, и като искаш помощ, поне кажи каква идея имаш за банята си - какви плочки под и стени, линеен сифон или обикновен, бойлер къде?, и други подобни мечти...

Прикачен файл

20240927_181917.jpg

Прикачен файл

20240927_181952.jpg
chapara - майстор
Alfa_D, като намериш, ама на дали, такъв сифон с две и повече оттичания би ли ни го показал?

Тема "Два сифона в банята баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: