• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
bridge - специалист
ср яну 01, 2025 10:34 ambrum написа:
Леките са фира (цам), тежките обикновено са читави. Също както при усилвателите едно време.
На цама още като му нарязваш резбата за уплътнителят се хваща. А нея я режа дори като ползвам "модерният" конец.
вт дек 31, 2024 8:30 pmESPACE написа:
Няма такава технология. Материала е калпав и вече е напукан целия. За развиване след счупване някои ползват голям размер Тorx - T70 или T80, набива се в остатъка и се развива. От голям болт с ъглошлаиф също може да се спретне нещо за набиване в счупените остатъци.
ср яну 01, 2025 9:43 amkr1100 написа:
+ триъгълен шабър от стара пила
Благодаря за включванията :idea: !

kozl написа:
bridge гледам, че си се регистрирал в София. Софийската вода е мека. У нас и по роднините кранчета на 20+ години не изглеждат така и на външен вид.
Този външен вид от цама ли е или от водата :?
=D> Поздравления за наблюдателността. Това от снимката е в Бургас. :snakeman: Боклуджив е материала на кранчето. Едва ли е от водата.
tarlyo - специалист
ср яну 01, 2025 10:34 ambrum написа:
На цама още като му нарязваш резбата за уплътнителят се хваща. А нея я режа дори като ползвам "модерният" конец.
Защо се драска резбата на кранчето? Има и фабрични такива, някои го правят на ръка, но защо?
brum - майстор
За калчища. За да не се изплъзват докато навиваш. С конец не знам нужно ли е, но го правя.
chapara - майстор
И на тефлон, но по ефирно го правя. Обичам по дебелия тефлон, но има много гладки резби и макар и рядко го плъзва и избутва по резбата.
brum - майстор
За дебелият тефлон - върти ми се в главата някакво клипче от тубуата дето обясняваха как се слагал тънко и най-честата грешка било да се слага на дебело :) .

И за зарязването - ножовка става, ама аз въртя с дремела и тънък диск. По-лесно и бързо ми е.
  • 1
  • 2

Тема "Бомба със закъснител = келявото кранче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: