• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
dragonn2 - специалист
Здравейте,

Захванал съм да си правя сам ремонт на баня във вилата. Банята е пристройка зидана с газобетон (итонг). Махнах старите плочки и установих че са лепени директно върху тухлите, без мазилка и хидроизолация. При самото къртене паднаха и малки парченца от тухлите, явно лепилото е хванало много добре :). Та въпроса ми е сега с каква мазилка да измажа стените за да подготва равна основа за хидроизолацията и плочките?
Интересува ме какъв вид замазка се слага на газобетон, грунд, хидроизолация. Нещо по особено при измазването има ли, предвид че ще е в мокро помещение?

Благодаря предварително!
chapara - майстор
Записвам се🍸
Това е толкова дъвкана тема, тук.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет яну 03, 2025 11:22 pmchapara написа:
Записвам се🍸
Това е толкова дъвкана тема, тук.
Идейно е, с мартинито... Измръзнах с мойте пуканки
dragonn2 - специалист
Прикачен файл:
20250104_114108.jpg
Прикачен файл:
20250104_145248.jpg

Ето на такова положение са стените в момента.
Гледах едно видео в Youtube, там майстора напръска с грунд, след това нанесе лепило за плочки и веднага върху него варо-циментова хастарна мазилка.
Струва ми се доста сложно, няма ли една смес която да върши работата на лепилото и мазилката?
До колкото видях трабва да се пуснат и майки за да е права стената.
ivanovbg - майстор
Без майки няма как. Но аз бих опитал и с дъщерите им :-D
MamaMy - майстор
Аз бих сложил мрежа с лепилото и никакви други мазилки.
chapara - майстор
Това е Итонг втора употреба!! Аз не знаейки от кое гето е не бих оставил в дома си. Иначе подмазване с лепило за плочки дупчетата и пвц мрежа шпаклована. Мазилка само ако нивелира го налага!
Последна промяна от chapara на нед яну 05, 2025 11:18 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
пет яну 03, 2025 7:33 pmdragonn2 написа:
Здравейте,

Захванал съм да си правя сам ремонт на баня във вилата. Банята е пристройка зидана с газобетон (итонг). Махнах старите плочки и установих че са лепени директно върху тухлите, без мазилка и хидроизолация. При самото къртене паднаха и малки парченца от тухлите, явно лепилото е хванало много добре :). Та въпроса ми е сега с каква мазилка да измажа стените за да подготва равна основа за хидроизолацията и плочките?
Интересува ме какъв вид замазка се слага на газобетон, грунд, хидроизолация. Нещо по особено при измазването има ли, предвид че ще е в мокро помещение?

Благодаря предварително!
Тънко измазване с циментово лепило, за грунд. После се работи по изпълване на вдлъбнатините. Зидарията изглежда добре, в равнина. Хидроизолацията може между два слоя лепило. Защо, изобщо събори старите плочки?
dragonn2 - специалист
Днес ще поогледам с нивелира дали има нужда от изправяне на стените. Харесва ми идеята ако мога да мина само с лепило и мрежа. След това ще сложа хидроизолация рабира се. А грунд да слагам ли преди лепилото?

А иначе на въпроса защо свалих старите плочки, ами защото наскоро купих вилата и концепцията ми за банята е малко по различна от изпълнението в момента. Да не говорим че са използвали тръби за парно за водопровода и те са пуснати по пода, а пък аз освен че ще размествам изходите за мивка, душ, тоалетна и т.н., смятам да пусна тръбите по стената както съм виждал че се прави навсякъде. Мисля да сложа и подово на ток.

Ето как изглеждаше банята в началото и мойта идея за това как ще стане (не се смейте за изпълнението на 3Д, толко си мога :) )
Прикачен файл:
20241202_135521.jpg
Прикачен файл:
20241202_135518.jpg
Прикачен файл:
c5c563a2-4942-467f-81ab-357bf7d611d7 (1).jpg
c5c563a2-4942-467f-81ab-357bf7d611d7 (1).jpg (87.65 KиБ) Видяна 371 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Премери хубаво, при желаното разпределение, ще си удряш ли главата в стената при ставане от тоалетната чиния
Грунд на итонг преди лепило Не
Мрежа защо?
  • 1
  • 2

Тема "Мазилка за газобетон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: