Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Alfa_D - специалист
Оказа се, че има два вида подложки за система за подравняване на плочки с клинове.
Какви са разликите и в какви случаи се използва всеки един от видовете?
При стягане извитите подложки няма ли да предизвикат някакво напрежение, което ще повдигне плочките от лепилото и ще се получат кухини?

https://i.postimg.cc/Y0sktGkW/Nivel.jpg

Изображение
Да отметнем някой м2 докато не са ни напъдили основателно.
Alfa_D - специалист
Въпросът не е коя система е най-добра, а защо има два различни вида подложки за посочената система - имат различно приложение или нещо друго?
Вероятно биха могли да имат и други, скрити функции, но очевидната не е ли само една- подравняване на плочки?
Свят шарен, инженерни решения бол.
Да изчакаме търпеливо компетентните органи!
kozl - майстор
Видно от картинките при огънатата пета се очаква ефект от пружинното действие. Обаче това веднага ще рефлектира на дебелината на лепилния слой.
За сега мисълта ми клони към структура на плочки, при които натискът е по-добре да е по-далеч от ръбовете на плочките.
Патентовай идеята! В Китай вероятно вече настройват калъпа.
chapara - майстор
Подложките не стъпват на основата под плочките, стена, под. Равняват лицевата страна на плочите. Повечето системи се ползват от различни по вид клещи, разбираемо, след като има консуматив за продан. Ако ще ползваш си вземи по масова система, за да не събереш колекция от клещи, ако ме разбираш.
Alfa_D - специалист
Егати мистерията :-D
Има причина да има два различни вида подложки, обаче аз не знам каква е тя.

Изображение

Изображение

Тема "Система за плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: