От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
На коя рисунка?
:partyman:
erolchy - специалист
hidrazin написа:
На коя рисунка?
Рис.2 и Рис.3 , за тях става въпрос.
hidrazin - майстор
Не виждам никакви рисунки. Нито 2, нито 3, нито1. Ако обозначението е само 1000 и няма нищо друго би трябвало да е 1nF.
erolchy - специалист
То така го пише на руски иначе е схема 2 и 3, схема 2 е тази с единият драйвер ''Схема модуля ключа'', а 3 с 4-те драйвера ''Конструкция моста''
hidrazin - майстор
Аз руския го знам добре. Все пак част от учебниците ми са били на руски. Пък и известно количество от книгите ми в къщи пак са на руски.
Въпроса е че не виждам в темата схеми. Абе я чакай малко. Ти да не си правиш илюзията че някой ще вземе да ти тегли rar архиви, да си ги качва на компа, да ги разархивира... [-X
И защо? Ти имаш зор. Ние не. Като искаш помощ - схемите тук или линкове към тях и то без да се теглят.
Ами то било даже и на три части. :-D Няма да стане!
shadow__01 - майстор
hidrazin написа:
Ти да не си правиш илюзията че някой ще вземе да ти тегли rar архиви, да си ги качва на компа, да ги разархивира... схемите тук или линкове към тях и то без да се теглят.
На ме не ми пречи. Всичко става за 3-4 секунди + разархивирането. Ама компютъра работи бързо и е с подходящи програми с направени настройки кое къде да се тегли.
Не ми хареса, че самия файл (един е) е много разпокъсано направен. Няколко схеми вместо на една страница са на 5 минимум. И то на руски...ужас.
erolchy - специалист
Това е едната..

Прикачен файл

схема 1.png
схема 1.png (63.51 KиБ) Видяна 2119 пъти
erolchy - специалист
Това е другата, съжалявам за неразбирането.

Прикачен файл

Без име.jpg
hidrazin - майстор
erolchy написа:
... че не съм свикнал с такова означение...
А с кои означения си свикнал? :idea: Напълно нормални означения използвани повсеместно.
С5 - 1000pF = 1nF - на снимката се вижда 102 , което пак си е 1000pF или 1nF За този - напрежение 1000V. То се вижда и от снимката.
C5 и C6 са по 1μF. За там може да минеш и с такива за 630V но аз бих сложил за 1000V.
erolchy - специалист
hidrazin написа:
erolchy написа:
... че не съм свикнал с такова означение...
А с кои означения си свикнал?
Имам предвид, че до сега съм работил със схеми на които мерните единици след цифрите са написани. Например 100nF, а не само 100, разбирате ли ме. Все пак на мен електрониката ми е хоби, което търся когато имам нужда от него.

Тема "Индукционен нагревател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: