• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
От мобилни телефони до цифрови камери
thinkpad - майстор
Jack52 написа:
Ми то ако със смяната на 5 кондензатора не им се занимава - за какво изобщо са там?! Да слагат табелите с насочване към Технополис или друга верига и така.
Освен това при цена на кондензатор под левче да искат 84 лв. за половин час работа си е направо престъпление. Някои хора работят 1-2 седмици за тези пари! [-X
Може това да е цената на нов блок. И няма гаранция, че са само кондензаторите.
Jack52 - специалист
За нов блок искат 320 лв.! Уж фирмите производители не давали да се бърника по схемите. Та той половината телевизор струва толкова... :stock1: !

Ето ценоразписа на оторизирания сервиз:

http://www.servicelas.eu/?page=price

Забележете, че цените не включват части, а само труд! Транспорта е отделно.
MamaMy - майстор
Така се оправдават неграмотниците по сервизите като не разбират или не могат да го направят. Ремонт само със смяна на цялата платка. Вярно има и такива, но повечето захранвания си се ремонтират.
nikolovvd - майстор
Телевизора като не е гаранцианен, какъв го дириш в оторизиран сервиз?
Jack52 - специалист
Гаранционен и следгаранционен сервиз за ЛСД телевизори.
Какво да ти кажа, първо гледам там където изобщо поправят такива телевизори, после и на други места...
Но темата засега е: как да си го поправя сам!
pipilica - майстор
Ако ще го ремонтираш си намери мощен поялник за да махнеш кондерите, аз имам един голям само за махане с раздвоена човка нагряваш двата крака заедно, 60-80 вата ще стане.
sstefanov - майстор
И с 30 вата поялник ще стане, даже и с по-малко.
Махни първо силикона, с който са ги залепили (може и със секачки).
Смени ги всичките от снимката с нови със същия капацитет и напрежение (или по-големи).
Както вече писаха, добре е новите да са от изброените фирми, за да не се налага скоро нова смяна.
DMN - майстор
Има издути кондензатори не само на последната снимка, на първата снимка в първия пост има още такива, трябва и те да се сменят. Малко слепешката ще стане ремонта, ама за човек с желание да си го направи сам и без измервателни уреди - толкова :) .
miroton - майстор
Hitano не купувай,че има някаква серия гадни.След седмица се надуват.

Успех
thinkpad - майстор
miroton написа:
Hitano не купувай,че има някаква серия гадни.След седмица се надуват.
Hitano златните на цвят са серия с нисък ESR и принципно са читави. Със сигурност по-читави от Suscon. Взимам само от серията, която е златиста на цвят и не съм имал проблеми. :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Тема "LCD LG 32LB75 загуби картина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: