От мобилни телефони до цифрови камери
sstefanov - майстор
Вече писахме, та ни писна.
thebugger - специалист
http://www.kn34pc.com/construct/mickey_ ... 0r_o_j.pdf e twa she e. izglejda s dobro kachestvo ima golqma moshtnost na predavane i priemane i e v radiolubitelskiq obhvat.idwa si s grafichen original samo trqbwa elementi da si namera mislq che e super kakfo shte kajete.
hidrazin - майстор
Не разбирам какво си написал - нищо не се чете! Гледам обаче си дал линк към някакъв трансмитер. Като го направиш и тръгне - пак се обади.
:partyman:
nikolovvd - майстор
Два пъти прегледах темата и не открих нито едно мнение отговарящо на заглавието.
Наистина ли става въпрос за предавател с честотна модулация или съм се объркал?
А може би питащият е объркал заглавието?
hidrazin - майстор
nikolovvd написа:
Два пъти прегледах темата ....
Третия прочит може да покаже това:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 40#p559132 :-D
И си въобразява че като работел на АМ нямало кой да го хване, и то при 5W изходна. :lol:
nikolovvd - майстор
Не съм чел, а само преглеждах, но не намерих нито един честотно модулиран предавател. :?
Та затова де! Иначе предавателите бяха първото нещо, което като деца ни привличаше. Тогава, преди 40 години, доста строго се следеше ефира. Дори в казармата не ни разрешаваха да си внасяме радиоприемници, защото всеки знае как да го обърне на предавател. Сега с 4 резистора, 4 кондензатора, един микрофон, един транзистор и една бобина от 3-4 навивки, всеки може да налепи FM предавателя за 15 минути.
hidrazin - майстор
:-D Първия ми предавател на УКВ беше направен някъде 84-та - един транзистор, микрофон и тунелен диод. Перфектно качество но на няколко метра.
nikolovvd - майстор
Е-е-е, преди седмица намерих един тунелен диод в архивите си!
Ако го видя пак ще ти пиша да ми пратиш схемата, че не знам къде ми е книжката с интересни диодни схеми, една малка жълта тънка! На времето като я правих не тръгна и се разочаровах. Е тогава с едно Ц20, но сега вече може да си помогна в настройките с осцилоскопа. :-D
hidrazin - майстор
Какво съвпадение - същата жълта книжка и същия Ц20. :-D

Тема "практична схема на FM предавател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: