От мобилни телефони до цифрови камери
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Тя котката да дава съвети от неща дето не вдява и да подвежда хората! Аааа... И да не се напъва да ми пише на лични!
Това, което описвам е ставало действително. Марката беше именно SANG, както на вторият питащ, за това си позволих да се обадя. Освен ако не твърдиш, че си внушавам. Опитах се да бъда от помощ. А това, което правиш ти е да минеш след другиго и да дефекираш. Никъде, никога не съм казвал, че това е единственият проблем, който може да се случи. По никакъв повод не съм твърдял, че не трябва да се почисти оптиката. Ако нямаш какво да кажеш - спести си опитите за остроумие във всяка тема. От много време наблюдавам и това е систематично поведение. Аз просто казвам, че DVD на няколко години, което е работило относително рядко и кротко си стои на рафта му се случи посоченото.
hidrazin - майстор
yuri написа:
.... има едно транспортно късо с калай махни с поялника монтираш обратно пускаш диска и си в оркестъра.Успех!
Добре дошъл!
Така е с капката против статично. Ако човека опре до там, ще му помогнем да се оправи и с това.
:partyman:
Stefan_62 - майстор
Здравейте, вчера разглобих ДВД-то, но единственото което успях да оправя е чекмеджето за диска.
Изображение
Изображение
Изображение
Снимките са малко гадни, но са правени с телефона. Ремъчето на двигателчето за задвижване на чекмеджето е наред, отпред има едно микроключе пораздвижих го малко и всичко се оправи, сега си работи както трябва. Но проблема с разчитането си остана, почистих оптиката както ме съветвахте /лекичко с клечка за уши и духане без никакви спиртове и тем подобни/, но сори. При този модел не може да се махне предпазителя над оптиката /триъгалното където е моторчето за задвижване на диска/ и се наложи да чистя окото малко под ъгъл, но мисля, че се получи. Друго което забелязах /не знам дали трябва да е така :? /, но когато вкарам диска и започне оптиката да го чете, диска не тръгва веднага да се върти, а 10-на секунди първо прави някъкви леки помръдвания / уж , че се завърта / и след това започва да се върти, като се чува и вижда оптиката как се движи напред назад, но него разчита. Ами спазих всички указания и не се получи, явно ще ходи на майстор :-D
hidrazin - майстор
Тези "помръдвания" , "подскачания" е завъртане на по няколко градуса, са опит на лазерната глава първо да намери диска и да се увери че вътре има такъв. Нормално е. Явно мощността на лазера не достига да получи обратна информация.
А иначе щом не може да се махне предпазителя отгоре се сваля механиката отдолу. Има и вариант да се премести самата оптика така, че да може да се достига за почистване. Там на първата снимка виждам едно изрязано място откъдето си мисля че може да се достигне окото. Ама щом си го почистил и не става...
Ако все пак решиш да го водиш на доктор питай предварително за крайна цена и гаранция.
:partyman:
Stefan_62 - майстор
hidrazin написа:
Ако все пак решиш да го водиш на доктор питай предварително за крайна цена и гаранция.:partyman:
Абе мисля да направя още една проба и да се помъча да извадя цялата механика и пак да почистя окото ако стане да махно отгоре капака, но ще видя какво ще се получи. Проверих за ремонт в сервиз, но май по-добре да си купя ново :? .С труда и евентуално ако се окаже, че ще трябва да се смени оптиката сметката ще ми излезе почти за колкото съм го купил.ДВД-то го взех за 70лв., а ремонта ще струва към 50лв., но ако се сменя оптиката, ако е само някоя настройка ще излезе по-евтино.
kuger - майстор
Моите DVD-та минаха на заден план. Голяма каръщина ме е налегнала от декември насам :shock:
Монитора, Филипс 190v, му протече матрицата. Сложих стария, 170Х6, отказа, купих втора ръка 170Х7, бачка ден до пладне, молих му се по 20 минути да тръгне. За капак снощи и TV- то в кухнята стана "свекърва", глас има картина няма :lol:
Та, ще чакат ред
stiv1961 - майстор
Лошооо, тръгне ли веднъж няма спиране :sad:
kuger - майстор
А, не! Знам, че стане ли беля, чакай още две. При мен са три :-D
DMN - майстор
Към автора - пробвай за всеки случай, ако имаш възможност, да му пуснеш и един "прясно" записан диск на ниска скорост. Дисковете стареят, аз имам куп дискове записани на компютъра, които въобще вече не тръгват. А не се знае и тези купени дискове, които имаш колко са били качествени като нови :) .
Stefan_62 - майстор
DMN написа:
Към автора - пробвай за всеки случай, ако имаш възможност, да му пуснеш и един "прясно" записан диск на ниска скорост. Дисковете стареят, аз имам куп дискове записани на компютъра, които въобще вече не тръгват. А не се знае и тези купени дискове, които имаш колко са били качествени като нови :) .
Благодаря за съвета, ще пробвам въпреки, че пусках току що записани СД-та/ е не на ниска скорост/ и пак не искаше да ги чете, но ще пробвам и както ме съветваш. :drinkers:

Тема "Проблем с DVD Toshiba SD1010KE" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: