• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
От мобилни телефони до цифрови камери
lov - майстор
Я почвай серийно таймерчето ще завъртиш бизнес във форума. :lol:

Не се майтапя ако имаш време и ти се разправя може да ми спретнеш и на мен едно. Онзи ден кога споменах че имам траф реших да го изровя и покрай него си изрових даже и кабел за вторичната. Ама пусто време нещо не ми стига да правя платки. И само ме дразните вече с готовите творения.
На времето си играх с един апарат да правя едни соларни панели. Пак беше някаква самоделка и охлаждането на електродите беше направено водно като ползваше за радиатор един кондезор от хладилник.Най елементарна отворена система без помпа. И си помисли за новата конструкция да изнесеш челюстите поне на 30-40 санта.
MrMurdjo - майстор
Готов съм да направя платка на бартер срещу траф :)
lov - майстор
Ох би трябвало да имам няколко по вилата. Па дори и да съм ги изринал пак мога да намеря че на времето се разправях с ремонти на такива и доста от майсторчетата сега са мои хора. А като замине магнетрона на евтините модели цената на ремонта се обезсмисля и заминава на скраб. Ако изровя ще ти го подаря ама послушай hidrazin какво писа по на горе. Баси туча ще ти излезе златен да ти го пратя по куриери. А колегата е от плевенско и поне един път в седмицата съм там.
MamaMy - майстор
Ето, уредихте се помежду си.
Аз правя само за наличните части и кутии. Колегата juvigy печели бонус защото имах почти всичко двойно. За бизнес малко трудно с тез цени и наличности на дребно на частите, пък и във форума е забранено. Отивам в Радимекс за тиристори ВТ151 и момчето ми вика " Ми имам само един и той е друг за 200 волта."
В един друг магазин ми ги продават на цената на грам злато пък. Накрая купих ВТ152 един за 600 волта и един за 800 волта на цена по 2,54 парчето :?
как да планираш? Ако тръгна да ги поръчвам онлайн ме удрят веднага с 5 лв поне отгоре. Трябва да поръчам поне 10 комплекта. то няма толкова батерии за правене в БГ :-D

И финала на версия 2. Начало и край.
lov - майстор
Айде ще мина без тиристор и без оживяване на платката. Тиристори си имам щото скоро поръчвах за една друга работа едни доста по яки. И по същата причина като диря нещо поръчвам по 2-3 ако не са на дебела цена че после пак ще има голямо чакане. Пък така все за нещо ще влезе в употреба.
Сега отивам до вилата и ще видя какво още ще изровя от съкровищницата. Дано излезе още някой траф.

П.П. Даже успях да се върна за да мога да си редактирам поста. За съжаление другата печка която мислех че е цяла се оказа обезкостена. Ама какво да се прави двама майстори в къщата синковеца е творил и той нещо.
Но докато рових попаднах на едно захранване от стар руски цветен телевизор. като гледам техния траф и той става да се преформи след като9 се свали вторичната. Даже там може да се направи и леко регулиране на мощността тъй като първичната има отводи за тази цел
MamaMy - майстор
ще трябват 2 от телевизор. Тия са "маломощни". Само малко са големи :-D . От такъв си направих дросел за електрожена.
juvigy - специалист
Не мога да си намера траф и това е. От друго освен микровълнова става ли ?
MamaMy - майстор
Уффф, утре ще питам едни колеги. Ако намеря ще ти пиша и ще видим колко тежи. Все пак ще трябва да мислим и начин за транспортиране. :?
Надявам се, че не ти е много спешен, щото моя вече не си го давам.
В крайна сметка има на едно място една фурна за 40 лв с изгорял магнетрон. Не искаха да я разглобяват и да ми дадат преди трафа. Ще се циганя и там пак. :sad:
hidrazin - майстор
А стига глупости. Не може да не може. Няма смисъл MamaMy да ти търси, защото ако ти го праща по
Еконт трафа е между 5 и 8 кила.
Ей тук ти намерих май един евтин:
http://www.servicebg.net/shop/product.p ... uctID=1761
В Квазер също има, но са скъпи:ТРАФ
Аз имам 2-3, но заради теглото не ми се занимава. Мини покрай някой сервиз за битова техника. Не може да нямат някой втора ръка на сносна цена.
Моите съм ги взимал от вторични суровини. Гледай трафа да е поне 1000W защото има едни микровълнови с по 850W траф.
Иначе може да ползваш и друг траф с такава мощност, но ще е огромен в сравнение с този от микровавето.
:partyman:
MamaMy - майстор
То не става въпрос за купуване. Този евтиния и той е във Варна. Аз мисля да изпрося един [-o< пък да видим какво ще стане. Вярно, че след това куриерите ще си вземат пак едни 15-20 лв за него. Вече с автобусите варианта отпадна. Много са се наплашили и не рискуват. Те даже и куриерите отварят пратките при приемане. Тая кутия неръждавейка я гледаха доста странно. :-D
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Батерии и 'точкови заварки'" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: