От мобилни телефони до цифрови камери
proekt - специалист
Здравейте.

Майка ми има телевизор с кинескоп Шарп на 25 години. Не го ползва много и картината му още се ядва. Но при излизане на надписи започва да бръмчи. Доскоро за антена (стайна) се използваше само един вибратор, а скоро купих от Практикер една с кръгла антена и две телескопични и усилвател, но подобрението е несъществено. Когато я местя, на някакви невероятни позиции - примерно под полилея, или в средата на стаята на 1,80 от пода - бръмченето почти изчезва, но не съвсем и не за всички канали - при GTV е постоянно. Моля за съвет как би могъл да се оправи този проблем.
Последна промяна от proekt на пон авг 10, 2009 1:07 am, променено общо 1 път.
rulom - модератор
С антена като въртиш наляво и надясно чистиш картината, а нагоре и надолу звука...поне така беше едно време с големите антени по покривите.
С тия стайни антени са относителни работите.Добро решение е поставянето на такава антена.
stefan_gb - специалист
Местенето на антената нагоре надолу влияе индиректно на звука и не е начин за изчистване на звука, светът ми е за вънщна антена. Но има възможност да са проблемни тунер ,МЧУ и АРУ на Твто. Занеси телевизора в съсед с хубава антена за проба.
proekt - специалист
Боже мой, тази антена, която ми препоръчваш rulom струва по-малко от вътрешната, която купих от Практикер. Но изглежда много добре. Ще помисля за нея. Но първо ще направя това, което ме съветва stefan_gb - започвам да търся млада хубава мома в блока, с качествена антена, и докато не се оправи бръмченето, все ще й гостувам.
Благодаря и на двамата за идеите.

Любопитно ми е защо бръмченето се появява най-вече при излизането на надписи на екрана. Надписите някакъв вид "шум" в картината ли са?
rulom - модератор
Ако взимаш такава антена, да ти кажа аз как я монтирах, на вилата.Понеже елементите са в пластмасови гнезда и от атмосферните влияния пластмасата "гори" и се чупят, а и птици допълнително чупят елементите, та затова я поставих на тавана, под керемидите.Пак си работи, върти си се навсякъде и е защитена.
Успех...........с комшийката :)
velsi - Почетен майстор
Този брум при надписите го има и при мене, но аз съм на Булсатком. И с антена пак го има. Така, че според мене това е проблем на самия телевизор, а не на сигнала.
stefan_gb - специалист
Включи нещо през AV входа и кажи имали го този брум .... и с някоя хубава съседка да не получих и ти шум в картината :lol: :roll:
ssi - специалист
Според мен звука в МЧУ-то не се отделя хубаво от картината. Най вероятно некачествени филтри или не направени за такъв сигнал (на различните системи носещата честота на звука е различна).
proekt - специалист
Добра идея, Стефане, но телевизор на 25 години няма АV вход.
alsted - майстор
Ако проблема все още стои и поглеждате темата, причината е слаб сигнал.Нищо чудно някоя новопостроена кооперациика да ви е направила радиосянка.Принципно решението е: антената - на високо и по възможност антенно усилвателче/от най-евтините/.

Тема "Телевизорът бръмчи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: