• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
ditronix - специалист
zoro1 със 100А какво ще щракаш бе човек? Полеви транзистор за 3-4А е напълно достатъчен,по-интересни са останалите подробности-разтворът за почистване и евентуално подгряването му до определена температура.Има специални разтвори за тая цел,но ако е за домашна употреба става с коресилин или бензин с добавка за гориво-от тия,които са за почистване на горивната система.Добавката може да е в по-голяма концентрация,примерно 5-10 пъти,за да подейства по-бързо.Почистването трае около 15-30 минути.
taxi855 - специалист
В домашни условия разтворът е от корселин и чист спирт в съотношение 1:1.
чет ное 18, 2010 7:30 amalfafen написа:
То управляващия елементе е ясен и с тиристор може да стане само се замислям как да измеря честотата :? поради липса на осиоскоп.А не ми се иска да си муша боклуци в звуковата карта на компа :rolleyes: Някой има ли идея как може да се измери като изкл. тези 2 варянта :?:
Като нямаш ос*и*оскоп (осцилоскоп) използвай честотомер. Като се има в предвид, колко ниска честота искаш да измериш, има мултицети които мерят честота, примерно FLUKE 189, предполагам, че има мултицети които не са маркови но също мерят честота.
hidrazin - майстор
нед фев 23, 2020 8:23 pmmmdimitrov написа:
..Като нямаш ос*и*оскоп (осцилоскоп) ...
Браво. Вечер на възкръснали теми. Тая бива - само 9 (девет) години... :-D
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос електроника за дюзи на автомобил (почистване)" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: