• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
това е схемата Изображение

Значи въпроса ми е: елементаТСО 100 доколкото разбрах е thermo fuse Схемата е захранена от около 13 волта батерия 1000ма Проблема е че моя елемент 100 градуса 250v 10A Има ли шанс да си върши работата ??
valentino76bs - майстор
За какво е тази схема....би ли казал?

Корпуса на двата фюса еднакви ли са,имам предвид захващането как е...разбираш ли ме какво питам.
mitcd - специалист
Мисля че ще стане ако му стигат 10А
А то тва термо фусе се монтира на нещо , което се нагрява. Предполагам към радиатора на двата транзистора. .Иначе е безсмислено да се монтира.
valentino76bs - майстор
mitcd написа:
Мисля че ще стане ако му стигат 10А
А то тва термо фусе се монтира на нещо , което се нагрява. Предполагам към радиатора на двата транзистора. .Иначе е безсмислено да се монтира.

Да естествено има много различни корпуси,той е поставен на гейта така че управляващия ток е много малък/пък и 1000ма батерия/....затова единственото определящо са градусите така че ще му свърши работа.Ама пак ми е интересно за какво е схемата.Друго пък тоя голям предпазител от 20 ампера за какво е ...голям е...за парното на колите се ползват тея транзистори нещо подобно е изпълнението,ама човека казва 1000ма батерия..
fantamaniaka - помощник
монтира се на пушките за airsoft .Нещо като спирачка на мотора след изстрел и превеждане на буталото в първоначално положение.
valentino76bs - майстор
Сериозно ли,въобще и не предполагах......ами фюса тогава може и да не се слега на радиаторите на моса,....а там сигурно от стрелбата нещо загрява....
Значи схемата първоначално е батерия, 20 А фусе ,бутон и ел мотор-така идва заводско.Тук слагаме тази сложнотия с целта да направим activ brake на двигателя-поне така разбирам аз.Тоя термичен предпазител предполагам трябва да е при охладителя на транзисторите.Слагам го там последно!
Така, ел мотора движи бутало, натегнато с пружина от едната страна и идеята е да застава буталото в начално положение при свита пружина.

Друг въпрос ме мъчи, двата транзистора ще са на една плочка алуминий-трябва ли да ги изолирам от нея или за тези не е нужно?
valentino76bs - майстор
rammzes написа:
Значи схемата първоначално е батерия, 20 А фусе ,бутон и ел мотор-така идва заводско.Тук слагаме тази сложнотия с целта да направим activ brake на двигателя-поне така разбирам аз.Тоя термичен предпазител предполагам трябва да е при охладителя на транзисторите.Слагам го там последно!
Така, ел мотора движи бутало, натегнато с пружина от едната страна и идеята е да застава буталото в начално положение при свита пружина.

Друг въпрос ме мъчи, двата транзистора ще са на една плочка алуминий-трябва ли да ги изолирам от нея или за тези не е нужно?

Чакай само да видя кой електрод е на корпус че така найзуст не мога......ама сигурно и при двата ще е еднакъв така че иска изолираща подложка....ама нека проверя пак ...
valentino76bs - майстор
А :-D бе с тея пушки да не ставате некви терористи бе ,да ма дърпат и мене ...
petromaniq - специалист
От батерия 1000mA как ще изкараш 20000 не знам. Този дето ти я препоръчва за действаща, пробвал ли е дали работи или има нещо за доизкусуряване от някой дето разбира?
  • 1
  • 2

Тема "въпрос по една схема" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: