От мобилни телефони до цифрови камери
minca - специалист
При подмяна на домашните аналогови с цифрови телефони ми хартисаха 3бр от старите.Върти ми се идея в главата-дали ще може да си говоря с тях със съседа например. Възможно ли е?Може ли някой да даде схема?
Благодаря!
petromaniq - специалист
Пускаш кабел до съседа свързваш двата телефона, като последователно пускаш ток от адаптер 12V. Е звъненето няма да е като от централата - ще си кликате :lol:
torbalan - Дървен философ
или план Б

отваряш прозореца и с все сила викаш "комшууууу"
DMN - майстор
Така се свързах аз с един приятел от блока и 30м телефонен кабел. Та какво точно направих. Трябва ти изправено и филтрирано напрежение 50-60в. През резистор 1 килоом 5W, подаваш това напрежение паралелно на кабела с който са свързани двата телефона. Отначало като ми хрумна тази идея, не знаех как да ги свържа и правих различни опити с 12в. така и не се получи при мен. После намерих тази схема в руски сайт, беше много отдавна. За звънене можеш да използваш променлив ток, но не помня с какво напрежение го правих, тъй като сега си пускаме сигнал по мобилните телефони и после се свързваме с така направения телефон. :)
a_nikolov - специалист
Става и с батерия от 9V свързана последователно на двата апарата. В събота правих на децата у нас такава връзка с два телефона да си играят, че времето беше кофти.
Иначе ако замениш звънеца със зумер 12V и измениш схемата малко трябва да става и звъненето.
Сега като се замисля от наше време имаше някъде два детски телефона с кабел правени в телефонния завод. От вътрешната страна имаше схема май. Ако ги намеря и схемата се чете може да я сканирам. Захранват се с две батерии 4,5V така, че захранването не е необходимо да е 60V непременно.
ecotronic - специалист
Има и още по-прост начин.

За целта са нужни само 2 телефонни капсула (тези от слушалката) - свързваш посредством кабел двата капсула - без батерии и каквито и да било захранвания. Когато искаш да говориш, ползваш капсула като микрофон а като искаш да слушаш го слагаш до ухото си.
minca - специалист
krasiorocknroll ,сърдечно благодаря!!!Важи!

Тема "съседски телефон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: